Singapore kan i 2015 feire sine første 50 år som uavhengig land. Det skjer med flotte arrangementer over hele landet i anledning fødselsdagen.

Feiringen sparkes igang på nyttårsaften med nedtelling til 2015 og fortsetter med arrangementer som Chingay-maskeradeparaden, nasjonaldagparaden, utendørskonserter og den nye Jubilee Walk. Her guides  de besøkende gjennom den asiatiske metropolens fascinerende historie.

Les om 50 års-jubileet HER

Som besøkende i det multikulturelle Singapore kan du nyte et variert program som feirer landets kunst, kultur, arv, mat og mye mer. 2015 vil være fullpakket av arrangementer, og hele verden er invitert til å feire femtiårsdagen til den asiatiske metropolen. Her er en oversikt over noen av de største arrangementene du kan besøke.

Ønsk deg noe ved Marina Bay på nyttårsaften

Feiringen av Singapore 50 starter i Marina Bay med en nedtelling til 2015.

Fra tidlig kveld til langt etter midnatt går det flere arrangementer av stabelen i området rundt denne vakre havnen.

Her blir det både utendørskonserter, karnevaler og basarer.

Arrangementet inkluderer også Wishing Sphere Project, en unik tradisjon hvor alle som vil, kan skrive nyttårsønskene sine på 25 000 kuler. På nyttårsaften vannsettes og illumineres ønskekulene, slik at havnen forvandles til en slående visuell kunstfremvisning.

Chingay-maskeradeparaden

Chingay er en årlig gateparade som avholdes i Singapore i februar/mars som en del av den kinesiske nyttårsfeiringen. Ordet «Chingay» betyr «maskeradekunst».

Slagordet til Chingay 2015 er We ♥ SG, og mange samfunnsgrupper og internasjonale kulturtropper skal delta i feiringen av SG50. Du kan forvente førsteklasses forestillinger fra mer enn 10 000 flotte, multikulturelle artister, og et gigantisk blomsterbed som en del av åpningen av Chingay 2015 — laget av lokale singaporere av en million blomster fra resirkulerte blomstervesker.

Sørøst-Asia-lekene

Fra 5.—16. juni 2015 er Singapore vert for de 28. Sørøst-Asia-lekene — SEA Games — med nyåpnede Singapore Sports Hub som hovedarena. Med slagordet «Feiring av det ekstraordinære» er lekene en feiring av ordinære mennesker som jager sine ekstraordinære drømmer. Lekene består av 36 idretter og 402 arrangementer, inkludert vannsport, badminton, basketball, bowling, boksing, kano, sykling, fekting, fotball, golf, turn, hockey, judo, squash, bordtennis og taekwondo.

Travelmarkets guide til Singapore finner du HER

Singapores nasjonaldagparade

Singapores nasjonaldag feires hvert år den 9. august til minne om Singapores uavhengighet fra Malaysia i 1965. Det store gulljubileet finner sted på Padang, hvor mange betydelige og historiske øyeblikk har funnet sted i løpet av de siste 50 årene, inkludert erklæringen av Singapores uavhengighet. Besøkende i Singapore kan glede seg til et visuelt fargerikt arrangement med storslått lyd, og de kan også delta i aktivitetene i Marina Bay-området.

Åpningen av National Gallery Singapore

National Gallery Singapore er en helt ny institusjon for visuell kunst som skal vise frem en stor, offentlig kunstsamling fra Sørøst-Asia og Singapore fra 1800-tallet frem til i dag. Det nye galleriet åpner i oktober 2015 i bygningene som tidligere huset rådhuset og høyesteretten. Dette er viktige og tradisjonsrike bygninger som er symboler på Singapore som nasjon.

Gatemat, konserter i parken og Jubilee Walk

Fra mars til desember 2015 kan musikkelskere nyte parkkonserter i de grønne parkene rundt Singapore. Det er planlagt seks konserter i løpet av året i ulike parker over hele øya, inkludert i Singapore Botanic Gardens og Gardens by the Bay.

Singapore Heritage Food Pavilion gjør sin debut på World Street Food Congress  (8—12 april).

Den andre utgaven av kongressen vil servere nydelig gatemat fra verdens beste matbodkokker samt den beste gatematen Singapore har å by på.

Fra november 2015 kan besøkende i Singapore gå i fotsporene til Singapores fascinerende historie med lanseringen av Jubilee Walk.

Jubilee Walk er en rute som knytter sammen fortiden, nåtiden og fremtiden. Spaserturen begynner ved nasjonalmuseet, som ligger på Fort Canning-åsen hvor kongeriket Temasak lå på 1300-tallet, og fortsetter gjennom Civic-distriktet med de gamle og nåværende parlamentsbygningene langs Singapore-elven, og videre rundt Esplanade-parken og Padang foran det gamle rådhuset og den gamle høyesteretten. Turen går også innom den nye Jubilee-broen, en gangbro som knytter sammen Merlion- parken og promenaden foran Esplanade — Theatres on the Bay.

Videre fortsetter spaserturen til Gardens by the Bay og den ikoniske Marina Barrage, det første vannreservoaret i Singapore by. Det skal utvikles kart- og mobilapplikasjoner som guider besøkende langs den åtte kilometer lange ruten.

Kommentarer