SJ Norge har etablert samarbeid med fylkeskommunene og AtB om et felles tilbud langs de strekningene togselskapet opererer. Gjennomgående billetter vil gjøre det enklere å komme seg helt hjem.

TogBuss - SJ Norge - Kollektivreiser- Fylkeskommuner
SJ Norge har inngått et TogBuss-samarbeide med fylkeskommunene Møre og Romsdal, Nordland og Troms og Finnmark, samt med AtB i Trøndelag (Pressebilde: SJ Norge)

Etter at SJ Norge vant anbudsrunden om trafikkpakke 2 ble det raskt etablert kontakt med fylkeskommunene Møre og Romsdal, Nordland og Troms og Finnmark og AtB i Trøndelag om å få i gang felles konsept for tog og buss langs strekningene SJ Norge opererer.

På syv ulike strekninger er det nå mulig for de reisende å kjøpe kun én billett – selv om den reisende benytter seg av både tog og buss.

SJ Norge - Lena Angela Nesteby
Lena Angela Nesteby (Foto: SJ Norge)

– Dette er stort for oss, og sammen med fylkeskommunene og AtB har vi jobbet hardt for å komme frem til gode og praktiske løsninger som vil fungere bra for den reisende, sier kommersiell direktør i SJ Norge, Lena Angela Nesteby. 

Sømløs reise

Hun presiserer videre at dette er mer enn korresponderende trafikk som allerede eksisterer svært mange steder.

– TogBuss er et forpliktende og sømløst tilbud til den reisende, og innebærer blant annet en reisegaranti. Vår oppgave er å bidra til et best mulig kollektivtilbud langs strekningene vi opererer, og sammen med fylkeskommunene og AtB skal vi bidra til at enda flere reiser kollektivt. Da er det viktig å etablere nye løsninger, sier Nesteby.

Konseptet TogBuss har eksistert flere steder tidligere, men opphørte etter noen år. Det er imidlertid første gang de som reiser langt får et sømløst tilbud på denne måten.

Fornøyd med tilbudet

Direktør for rutetilbud i AtB, Harald Storrønning, er svært fornøyd med det nye samarbeidet.

– Vi er avhengig av at de ulike kollektivaktørene samarbeider om å komme frem til de gode løsningene. Dette er et godt eksempel på hvordan kollektivtrafikken bør utvikle seg. Jeg er overbevist om at dette er et svært attraktivt tilbud for våre reisende.

TogBuss er nå på plass her: 

 • Åndalsnes – Ålesund
 • Åndalsnes – Molde
 • Oppdal – Kristiansund
 • Steinkjer – Namsos
 • Grong – Brønnøysund
 • Mosjøen – Sandnessjøen
 • Fauske – Narvik – Tromsø

Om samarbeidet

 • TogBuss innebærer at det på de syv strekningene er inngått et forpliktende samarbeid mellom SJ Norge, fylkeskommunene Møre og Romsdal, Nordland og Troms og Finnmark og AtB i Trøndelag. 
 • Tilbudet har reisegaranti for hele reisen.
 • Billettene kan kun kjøpes gjennom SJ Norge og Entur sine salgskanaler.
 • SJ Norge har som første togoperatør i Norge bonuspoeng på togreiser hvis den reisende er tilknyttet SJ Prio, og TogBuss er inkludert i ordningen
 • Samtlige stoppesteder på busstrekningene, for eksempel 180 stoppesteder for bussen mellom Fauske og Tromsø, er lagt inn i SJs billettsystem, slik at det nå er mulig å kjøpe gjennomgående billett fra Tromsø til Lillehammer, eller fra Molde til Oslo.

Les også: Trønderbanens nye tog testes (desember 2020) – SJ Norge innfører bonuspoeng på togreiser (juni 2020)

Flere saker om SJ Norge finner du HER

Kommentarer