logo-white

Sjekk disse trendy alkoholfrie drinkene til hytteferien

Mocktails har blitt en stor drikketrend både her hjemme og internasjonalt. Prøv disse deilige alkoholfrie alternativene i sommerferien!

Mocktails: Sommerkveld (til v.) og Mango Summer (bilde: Schweppes/Ringnes)

Enten du nyter ferien til fjells eller har lange, late dager ved sjøen, kan du nyte drinker uten alkohol med god samvittighet.

– Sommeren er også den aller beste sesongen for ingredienser som bær og frukter som virkelig løfter spennende mocktails til nye høyder, sier mocktail-ekspert Marianne Erdal Mogstad hos Schweppes.

Internasjonal trend som du kan «ta med deg hjem»

Mocktails har tatt helt av i storbyer som New York og London, hvor enhver cocktailbar med respekt for seg selv nå tilbyr egen mocktail-meny.

Les mer om den internasjonale mocktail-trenden HER (ekstern lenke)

– Hvorfor ikke være trendy selv, og overraske gjestene dine med en velsmakende mocktail hjemme eller på hytta? Det er bare å bruke fantasien med sommerens friske frukter og deilige bær, oppfordrer Erdal Mogstad.

Godt og lett å lage

Mocktails er både velsmakende og lette å lage. Hvis du er på fjellet i sommer, kan du for eksempel plukke noen tyttebær og finne et par einergrener.

– Slik kan du enkelt trylle frem en nydelig mocktail med inspirasjon fra den norske fjellheimen, sier Erdal Mogstad.

To oppskrifter med friske råvarer

Her er to spennende mocktail-oppskrifter som tar utgangspunkt i deilige råvarer som mango, tyttebær og mynte. Begge passer perfekt til fest ved sjøen og til fjells.

Mocktail: Sommerkveld

  • 30 ml einerbærsirup
  • 1 ss tyttebær
  • 3 isbiter
  • 150 ml Schweppes Indian Tonic Water

Slik gjør du:

Bland Schweppes Indian Tonic Water og einerbærsirup, ha i isbiter og tyttebær. Rør alt sammen og server.

Einerbærsirup:

Ha 5 dl sukker og 3 dl vann i en tykkbunnet kjele, tilsett friske einergrener og kok opp til sukkeret er smeltet. Avkjøl sirupen før bruk.

Garnityr:

Einerkvist

Mocktail: Mango summer

  • ½ mango
  • 1 dl kokosvann
  • 1 ts agavesirup
  • 3—5 mynteblader
  • 100 ml Schweppes Mint & Lime
  • 8 knuste isbiter

Slik gjør du:

Blend mango og kokosvann. Ha i agavesirup og mynteblader. Ha på isbiter. rør sammen alt før du til slutt heller på Schweppes Mint & Lime.

Garnityr:

Kokoschips og mynte

Tips:

Agavesirup får du i de fleste dagligvarebutikker med litt større utvalg, f.eks. Meny, Coop og Jacobs.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(bildekilde: Hotels.com)

Hotels.com gir en oversikt over de beste hotellene for å feire Verdens Latterdag

Pool-dekk - Wonder of the Seas - Cruiseskip - RCI - Royal Caribbean

Royal Caribbean tilbyr opplæring til havs

Illustrasjon av hydrogenferjene som skal bygges (Bilde: The Norwegian Ship Design)

Verdens to største hydrogenskip skal bygges i Norge

Boeing 787 Dreamliner - Norse Atlantic Airways

Norse introduces new route between London Gatwick and Cape Town

(foto: ©otoerres)

Vårens røde dager – slik får du maks ut av fridagene