Mallorca er ei lita øy med et stort utvalg av opplevelser. For barnefamilier er Alcudia selvskrevet og for par er Palma by et perfekt valg. Her er en liste over hva Sembo synes du «må» få med deg på den spanske ferieøya.

Fjellvei på Mallorca (foto: sembo)

Mathallene i Palma

Bor du inne i Palma ligger mathallene tett, og Mercado Santa Catalina er perfekt når du spise frokost eller kjøpe inn ost og skinke, brød, frukt og drikke til dagens piknik.

Stranden Es Trenc

En av Mallorcas mest kjente strender. En fantastisk strand med langgrunt, turkisfarget vann. Ligger cirka 45 minutter kjøring øst for Palma.

Les mer om Es Trench HER (ekstern lenke)

Byen Valdemossa

Idyllisk by hvor du spiser byens spesialitet “coca de patatas”, potetbolle. Her kan du samtidig besøke klosteret der Chopin bodde vinteren 1838-39. Ligger på vestkysten av Mallorca.

Les mer om Valdemossa HER

Øyas vakreste veistrekning

Mallorcas vakreste vei svinger seg langs kysten fra Valldemossa til Deia. Her gjelder det å ha kamera/mobilen tilgjengelig for du har en fenomenal utsikt over omgivelsene og det azurblå havet.

Sollyset i Deia

Byen Deia er kjent for sitt spesielle sollys, og det er derfor mange kunstnere (og forfattere) slår seg ned i denne rolige byen. Rett etter sentrum går det en liten vei ned til Cala Deia, en liten vik der du bader fra klippene eller fra den lille steinstranden. Men det første du skal gjøre når du kommer dit er å bestille bord på restauranten Ca’s Patro March ! En populær restaurant med god fisk & skalldyr og en fantastisk beliggenhet på klippen!

Les mer om Deia HER (ekstern lenke)

Palma by night

Palma har mye å tilby! Mange har hørt om baren Abaco der du i flotte omgivelser tar en stor drink til tonene av klassisk musikk, røkelse og fantastiske blomsteroppsatser! Dyrt? Ja, men det er verdt det!

Fra kl 23 (torsdag-lørdag) spilles det jazz på Hotel Saratoga`s takterrasse og det svinger! For den jazzfrelste er dette et utmerket sted å besøke etter en god middag i Palma.

Les mer om Palma HER (ekstern lenke)

Palmas restauranter

Restauranttilbudet i byen er stort og variert. For tapas er tipset Tapa Negra (Paseo Maritimo) eller Los Rafaeles (Paseo Mallorca). Ønsker du kjøtt er Xoriguer på Calle Fabrica ett sikkert kort. For deg som søker det moderne kjøkken anbefaler vi noen av de mange restaurantene i Santa Catalinaområdet, f.eks. Duke Palma.

Les mer om Mallorca HER (ekstern lenke)

Flere saker om Mallorca finner du HER – og om Spania HER

Kommentarer