Shopping, historie, gourmet og spa — Tallinn innfrir alle forventninger. Hovedstaden i verdens mest digitale land er også kåret til reisemålet hvor du får mest for pengene av Lonely Planet. Her får du sju gode reisetips.

Gamlebyen i Tallinn er umulig å gå glipp av. (Foto: Visit Estonia)

Enten du er glad i klassisk eller moderne er Tallinn midt i blinken, og fordelen er at flyreisen er kort og attraksjonene mange.

– Tallinn byr på en svært mange opplevelser for turister og skuffer aldri med sin historiske sjarm. Den estiske hovedstaden er formet av en rekke historiske epoker: fra romantikkens Kadriorg Park til 1900-tallets trehusområde Kalamaja. Sammen med det moderne shopping- og forretningsområdet midt i sentrum, ser man hvordan det gamle elegant smeltes sammen med det nye. Under er en oversikt over de beste tingene å gjøre i Tallinn, sier Annely Vürmer, leder for Turistforeningen i Estland.

Kunstnerisk gourmet i toppen av Tallinn TV-tower. (Foto: Visit Estonia)

Gunstig gourmet i verdensklasse

I følge restaurantguiden The White Guide, byr Estlandde beste matopplevelsene av de baltiske landene.

Les også:  Nå blir det enda enklere å reise til Baltikums gourmethovedstad: Tallinn i Estland (juni 2018)

I Tallinn er det enkelt å finne topprestauranter hvor du betaler halvparten av prisen sammenliknet med Norge. Her finner du en oversikt over de beste restaurantene i Estland.

Les også: Her finner du Tallinns beste matopplevelser (august 2018)

Navnet på den lengste gaten i Tallinns gamleby – Vana Linn (©otoerres)

Utforsk gamlebyen

Gamlebyen er den best bevarte middelalderbyen i Europa. Gjemt blant gamle kirker vil du få øye på handelshus, låver og varehus som dateres tilbake til middelalderen.

I disse historiske omgivelsene vil du også finne nyere restauranter, barer, gallerier og museer.

Luksuriøs spa på ærverdige Hotell Telegraaf. (Foto: Visit Estonia)

Spa og avslapning

Estland har lange tradisjoner for spa og sauna, og Tallinn er intet unntak. Du finner spas på hvert gatehjørne — også midt i gamlebyen.

Hvis du er en spa-entusiast finner du en oversikt over Estlands beste spa her: Topp 10 spa i Estland (januar 2018)

Matfestival i Tallinns hippeste område; Telliskivi. (Foto: Visit Estonia)

Sjekk ut barene og cafene i Telliskivi

Telliskivi er Estlands kreative Grünerløkka; stedet hvor kulturen blomstrer. Galleriene, barene, nattklubbene, cafeene og gatekunsten ligger på rekke. Telliskivi er også et mekka for vintageshopping.

Dette området gjør Tallinn til en av de hippeste byene i Baltikum!

Kadriorg palasset i hjertet av parken. (Foto: Visit Estonia)

Rusle rundt i Kadriorg Park

Kadriog park er et fantastisk område som strekker seg over nesten 70 hektar. Oppføringen av denne majestetiske, men også urbane, parken begynte allerede på 1700-tallet under russiske Tsar Peter.

Kadirorg Park er egnet for en rekke aktiviteter og oppdagelser som; søndagsturer langs promenaden til presidentpalasset, ulike museer og monumenter.

Ubåten Lembit inne på det moderne Sjøflyhavnmuseet. (Foto: Visit Estonia)

Sjøflyhavna

De historiske sjøflyhangarene, Seaplane Harbour, viser rundt 200 maritime objekter. Ubåten Lembit, diverse simulatorer, store akvarier og en kino gjør The Seaplane Harbor til en opplevelse du sent vil glemme.

I uteområdet finner du havnen, nydelig utsikt og en lekeplass for barna.

Du kan lese mer om the Seaplane Harbor HER

TV-tårnet i Tallinn er med sine 314 meter Estlands høyeste bygning og bare fire meter lavere enn landets høyeste punkt- det 318 meter høye Suur Munamägi (Foto: Visit Estonia)

TV-tårnet i Tallinn

Med sine 314 er dette den høyeste bygningen i Estland. I tillegg til å være en turistattraksjon er TV-tårnet også et kultur- og fritidssenter hvor du kan speide ut over Tallinn.

I 22.etasje finner du en restaurant og hvor du kan nyte fantastisk mat, til en fantastisk utsikt. TV-tårnet byr på diverse aktiviteter egnet for barn.

Les mer om TV-tårnet i Tallinn HER – Les mer om Estland HER og om Tallinn HER

Les flere saker om Tallinn HER og om Estland HER - Dfly.no`s Twitterkonto  og Facebooksider finner du HER og HER

 

Julemarkedet i Tallinn regnes som et av Europas aller beste (©otoerres)

Kommentarer