Danmark er fortsatt en av nordmenns feriefavoritter og rekordmange familier leier hvert år et dansk feriehus. Denne sommeren ble det større rift om de beste husene enn noen gang og neste år vil det trolig bli enda vanskeligere å finne drømmehuset. Tyskerne har nemlig lagt ferien samtidig som den norske fellesferien.

Feriebolig på Rømø helt sør i Vestjylland. (Foto: Novasol)

I Tyskland har man ikke fellesferie på en fast dato, slik vi er vant til i Norge. Se for deg 80 millioner mennesker ta ferie på samme tid. Da blir det mer enn kaos på motorveiene og mye å holde styr på for turistnæringen, enten det dreier seg om overnatting eller transport. Derfor deler tyskerne på når de ulike delstatene tar ferie.

Pia Buen (Foto: Novasol)

Med unntak av Bayern og Baden-Württemberg som alltid har ferie i august, roterer de andre 14 delstatene på ferieplanene. I 2019 vil hele 10 delstater starte ferien sin allerede tidlig i juli. Midt i den norske fellesferien.

Et reelt problem

De fleste ferieoperatører vil naturligvis selge ut reisene sine tidlig. Ikke før man har kommet hjem fra årets ferie hører vi i reklame og uttalelser fra reiselivsbransjen hvor viktig det er å bestille ferien for neste år tidlig, før det blir utsolgt.

– Det er som oftest en overdrivelse. Vi har stort sett alltid feriehus selv for de som booker i siste liten, men akkurat for Danmark 2019 så er dette faktisk et reelt problem. Nordmenn må belage seg på konkurranse fra tyskerne om danmarksferien neste år, uttaler Pia Buen, daglig leder i Novasol, som hjelper tusenvis av nordmenn med feriehus hvert år.

Nordmenn flest har også høye krav. De vil bo ved havet, landlig, men bynært. I tillegg skal huset være i tipp-topp stand og helst være tilrettelagt med fasiliteter og aktiviteter for hele familien.

– Vi skal nok alltids hjelpe folk, men jeg er redd man må fire mye på kravene om man venter til påskeferien er over før man bestiller, avslutter Buen som håper nordmenn bestiller tidligere, men likevel tar seg tid til å finne det huset som passer de best.

Flere relaterte saker finner du HER, HER og HER 

Feriehus i Danmark (bildekilde: novasol)

Kommentarer