Hotel SkansenÖland kan smykke seg med en GUINNESS WORLD RECORDS™-tittel for verdens største kommersielt tilgjengelige whisky-sortiment. Det er første gang i historien en svensk aktør innehar denne tittelen, som var et faktum etter at 1179 ulike typer whisky var talt opp.

Hotelldirektør Fredrik Norén i Whiskykjelleren (bilde: Visit Sweden Norway)

– Vi har alltid hatt whisky på hotellet, og i 2000 ble det bygget en egen whiskykjeller for å vise frem utvalget vårt. Da vi undersøkte hvem i Sverige som kunne tilby flest ulike sorter whisky, fant vi en bar i Stockholm som hadde drøyt 400 sorter. På den tiden hadde vi selv 270 sorter, så vi tenkte at det skulle la seg gjøre å slå dem, sier Fredrik Norén, hotelldirektør på Hotel Skansen på Öland.

Ett år senere hadde de 500 sorter på menyen og var størst i Sverige, men det stoppet ikke der.

– Rundt juletider leste vi at Glenesk Hotel i Edzel i Skottland hadde flest antall sorter i verden, men da vi talte opp vår egen beholdning innså vi at vi faktisk hadde flere enn dem. Da var det på tide å kontakte Guinness Rekordbok. Fra juni i år brukte vi to måneder å bevise rekorden vår, men nå kan vi endelig si at vi er størst!

Offisielle kontrollører fra GUINNESS WORLD RECORDS i London var tilstede under seremonien i forrige uke, og det ble konstatert at Glenesk Hotel sine 1031 whisky-typer nå var slått med 148 sorter — den nye verdensrekorden er svensk og tilhører Hotel Skansen med deres 1179 typer whisky.

Hotel Skansen i svensk sommervær (bilde: Visit Sweden Norway)

Mer enn whisky

Hotel Skansen  ligger midt på den vakre øya Öland, og er et godt utgangspunkt hvis øya skal utforskes. Det ble bygget i 1811 og var fra begynnelsen en domstolsbygning. I 1901 ble det bygget om til et hotell. I tillegg til det verdensrekordstore whisky-området, kan Hotel Skansen Öland by på 79 flotte rom, et deilig og avslappende spa, og en restaurant med fokus på nordisk mat. Hotellet blir ofte brukt til store fester som bryllup og jubileer, i tillegg til å være et populært konferansehotell. Også turtelduer velger hotellet for en romantisk helgetur, og mange familier legger turen hit når de skal oppleve Öland. Hotellet ligger nær Kalmar, som tilbyr god shopping og sightseeing.

Les mer om Hotel Skansen HER og om den svenske sommerøya Öland  HER 

Whiskykjelleren på Hotel Skansen (bilde: Visit Sweden Norway)

Kommentarer