logo-white

Skandinavisk toppmøte i Jotunheimen

Gastronomiske Festdager i Jotunheimen er et arrangement for matentusiaster som ønsker å oppleve og nyte gastronomi blant de fremste i bransjen. Det er Arne Brimi som sammen med fire av Nordens beste kokker skal begeistre og inspirere gjestene med alt Jotunheimen har å by på. – Vi skal hente inspirasjon fra naturen og Jotunheimen til å skape en unik og eksotisk opplevelse for alle gjestene, der ingenting er overlatt til tilfeldighetene» forklarer initiativtaker Arne Brimi.

Identiteten til et nordisk kjøkken blir skapt gjennom stolthet over hva vi har. Tradisjonelle retter, tilberedningsmetoder og oppskrifter spiller en stor rolle for hvordan vi vil huske å ivareta vår historie i fremtiden. Derfor er regionen og dets særtrekk viktig. Med Gastronomiske Festdager ønsker Arne Brimi å vise frem Jotunheimen og hvor sentralt området er for det nordiske kjøkken.

Arrangementet har en helt klar strategi.

– Vi skal hente frem den norske ideen om hva god mat er”.

De siste årene har både Sverige, Danmark og Island tatt en posisjon i den gastronomiske verden. Nå er det Norge sin tur, sammen skal vi skape engasjement og stake veien fremover. Og det skal skje i Jotunheimen.

– Innlandet har sine unike ressurser og råvarer, og ved å forvalte dette i lokale tradisjoner og kultur har vi et produkt det nordiske kjøkkenet bør lære av”, avslutter Brimi.

Inspirasjon, matglede og kunnskap i Jotunheimen

I tillegg til Arne Brimi selv vil gjestene bli kjent med fire rutinerte, unge og fremadstormende nordiske kokker, samt en av verdens fremste vinprodusenter. Vårt håp er at vi gjennom Gastronomiske Festdager i Jotunheimen vil skape et spenningsfelt og inspirasjon som både vil bringe kokkene og deltagerne videre i sin gastronomiske forståelse. Kokkene deltar også selv for å bli inspirert, lære mer om seg selv og særegenheten i Nordens forskjellige regioner.

Arrangementets mål er å løfte Norge generelt, og Jotunheimen spesielt, som matdestinasjon. Lom og Jotunheimen er en viktig del av Norges matkultur, og har med Arne Brimi blitt en av bærebjelkene i vårt lands mattradisjoner. Nå er målet å videreutvikle denne posisjonen og gjøre alle norske matentusiaster oppmerksomme på hvilke muligheter og råvarer Jotunheimen kan by på.

En av aktivitetene gjestene vil få oppleve er en gastronomisk reise gjennom Lom sine skattekammer for å smake på mat og drikke fra både kjente og ukjente produsenter. Her vil gjestene besøke tradisjonsrike områder som Lom Stavkirke, Prestegården, Storlåven, Smak i Lom og Nordal. En annen aktivitet er en lunsj med Arne Brimi og Arne Hjeltnes, hvor Brimi lager mat over bål mens Hjeltnes forteller historier og holder den gode samtalen flytende. Gjestene vil bli servert en middag på Arne Brimi sin restaurant Vianvang. Siste dagen får gjestene delta på et matkurs med de eminente stjernekokkene som skal vise og lære bort sine signaturretter. Dette er kun et utvalg av aktivitetene, gjestene har også mye annet spennende i vente.

SpareBank1 Lom & Skjåk er avsender av den gastronomiske reisen og gleder seg til mai.

– Alle som bor i Jotunheimen er stolte over den eksotiske naturen, havet av råvarer og kulinariske opplevelser. Vi er stolte av å kunne være med og bidra til at dette skjer i vårt lokalsamfunn. At Arne Brimi og hans team nå ønsker å løfte dette ut til flere måtte vi bidra til å realisere. Vi gleder oss til å se Lom og Jotunheimen fra sin beste side” forteller markeds- og kommunikasjonsansvarlig Kristin Nygård Lonbakken.

Bekreftede kokker:

Even Ramsvik, Ylajali (Norge)
Jesper Kirketerp, Radio (Danmark)
Siggi Hall, Food and Fun (Island)
Sigurdur Kristinn Laufdal Haraldsson (Island)

Program

Torsdag 5. mai

  • Toner fra Jotunheimen i Lom Stavkirke
  • Smak av Jotunheimen
  • Vinkurs og musikalsk underholdning

Fredag 6. mai

  • Matkurs med Nordens beste kokker
  • Middag, inspirasjon og vinsmaking på Vianvang

Lørdag 7. mai

  • Bål og en råvare – Opplev Arne Brimi og Arne Hjeltnes
  • Vinkurs
  • Nordiske smaker — signaturrettene til årets kokker presenteres i en fem retters middag

Søndag 8. mai

  • Hjemreise

Billetter og mer informasjon

Arrangementet finner sted 5.-8.mai 2016.

Les mer om program, kokkene og påmelding HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(bildekilder: visitnc.com/related.dk)

På stjernejakt i det sørlige USA

(Kilde:/skjermdump: Flightradar24.com)

Avinor: Forsiktig åpning av luftrommet over Sør-Norge

(foto: ©otoerres)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo torsdag 25. april 2024

(Foto: Ivan Sardi)

Økende interesse for sykkellandet Kroatia

Sykehusskip: Håndterapeut Yieddy Ferreira jobber med mobilitet sammen med en pasient (Foto: Tirsa Tapia Zamora)

Nytt sykehusskip for gratis kirurgi og opplæring i Afrika sør for Sahara