Nedtellingen til vinterens høydepunkt er i gang, og norske skientusiaster sørger for massiv støtte langs løypene. Over 100.000 solgte og bookede billetter til ski-VM i Falun vitner om et enormt engasjement, og hele 30% av disse ligger i norske hender. Svenskene ønsker både deltakere og publikum velkommen, og varsler kamp om medaljene.

Skihopper på "Lugnet" i Falun (visitsweden.com)

Skihopper på “Lugnet” i Falun (visitsweden.com)

Det er knappe to måneder igjen til VM i Falun. Svenskene legger alt til rette for en skikkelig folkefest, og legger heller ikke skjul på hvor viktige nordmenn er for arrangementet. Med et stort hjerte for vintersport og den geografiske nærheten til arrangementet, regnes nordmenn som en av de viktigste publikumsgruppene.

– Norge er vårt viktigste utenlandsmarked og har i tillegg fostret flere av verdens største skistjerner. Vi ser frem til å ønske våre naboer i vest velkommen til et fantastisk vintereventyr, sier Sven von Holst, daglig leder for Ski VM i Falun.

Antall solgte billetter er ikke det eneste som vitner om engasjerte nordmenn. Ferske tall viser også at hele 38% av overnattingene booket i Falun er norske. I tillegg har nordmenn sin helt egen VM-by for anledningen, nemlig Camp Norway i Rättvik. Med Ski VM i Oslo i 2011 friskt i minne, er det liten tvil om at hele Skandinavia nå gleder seg stort til en ny, stor folkefest.

De norske landslagene er ventet å levere et godt mesterskap, og ser frem til nok et verdensmesterskap i kjente trakter. Et engasjert publikum løfter et hvert arrangement, men spesielt under slike fysisk krevende arrangementer, setter løperne ekstra stor pris på støtten fra publikum. Skistjerna Therese Johaug gleder seg til VM i Falun.

– Jeg trives veldig godt i Falun og er trygg på at løypene der passer meg bra. Jeg vet at jeg kan vinne, men i år vil det bli ekstra hardt, for alle vil være hundre prosent skjerpet, sier Johaug.

Full fart i langrennsporet(visitsweden.com)

Full fart i langrennsporet(visitsweden.com)

Kommentarer