SkiStars ansatte i Hemsedal og Trysil avstår fra den tradisjonelle firmajulegaven og gir Norsk Luftambulanse 60.000 kroner – penger som vil bidra til enda bedre beredskap i norske fjell.

SkiStars ansatte i Hemsedal og Trysil gir julegaven videre til Norsk Luftambulanse - til sammen 60.000 kroner. (Foto: Norsk Luftambulanse)

SkiStars ansatte i Hemsedal og Trysil gir julegaven videre til Norsk Luftambulanse – til sammen 60.000 kroner. (Foto: Norsk Luftambulanse)

Det er SkiStars arbeidsgruppe for CSR (samfunnsansvar) som har valgt å gi gaven til Norsk Luftambulanse. Og valget var ikke vanskelig, ifølge Bo Halvardsson, administrerende direktør i SkiStar Norge AS, som eier skianleggene i Hemsedal og Trysil.

– Vi er opptatt av trygghet for våre gjester, og alle som jobber i fjellet. Norsk Luftambulanse gjør en fantastisk jobb, både i forhold til beredskap og alle livreddende prosjekter de er involvert i. Julegaven er vel fortjent, sier Halvardsson.

Stiftelsen Norsk Luftambulanse er Norges største ideelle medlemsorganisasjon med 713 000 medlemmer. Målet er å redde liv og helse gjennom å styrke luftambulansetjenesten i hele Norge, og driver forskning, undervisning og utviklingsprosjekter.

Datterselskapet Norsk Luftambulanse AS er operatør på 8 av Norges 11 legehelikopterbaser. Luftambulansetjenesten er offentlig finansiert, og selskapet flyr på oppdrag fra Helseforetakenes nasjonale luftambulansetjeneste ANS. Beredskapen omfatter helikopter, pilot og redningsmann på alle de åtte basene.

Ole Valen, regionsjef i Stiftelsen Norsk Luftambulanse region Øst, er glad for julegaven og lover at pengene vil komme godt med.

– I Norsk Luftambulanse setter vi stor pris på all støtte, og jobber hele tiden for å gjøre beredskapstjenesten enda bedre, sier han.

I dag har Norsk Luftambulanse blant annet base på Ål, ikke langt fra Hemsedal. I påsken 2014 opprettet Stiftelsen Norsk Luftambulanse en midlertidig påskebase i Trysil, som mangedobler innbyggerantallet i sesongen.

– Vi ble godt mottatt i Trysil, og oppdrag vi fløy i påsken viste at det er behov for en base i dette området. Trysil og Hemsedal er Norges to største vintersportssteder og en god beredskap er selvfølgelig livsviktig, sier Valen.

Kommentarer