Gjennom en nyemisjon har SkiStar undertegnet en avtale om å bli majoritetseier i det østerriske skianlegget St. Johanner Bergbahnen GmbH. I løpet av kort tid vil SkiStar betale 10 millioner euro og bli eier av 68 prosent av selskapets aksjer.

St. Johann ligger i Tyrol i Østerrike, 125 kilometer fra München og 95 kilometer fra Innsbruck. Selskapet har i dag om lag 300.000 skidager og en omsetning på rundt 7 millioner euro som i hovedsak kommer fra salg av SkiPass. Selskapet hadde et resultat etter skatt på 0,2 millioner euro og en totalbalanse før emisjonen på 16 millioner euro.

SkiStars konsernsjef Mats Årjes kommenterer:

– I St. Johann har vi funnet et bra skisted å etablere SkiStar i Alpene. Gjennom vår kunnskap og våre konsepter, destinasjonens beliggenhet og en pågående hotellekspansjon ser vi et bra utviklingspotensial for skistedet.

– Nå kan vi komplettere våre skandinaviske destinasjoner med et europeisk skisted for våre gjester. Vi får også muligheten til å profilere St. Johann som en SkiStar-destinasjon med fokus på gode skiopplevelser for familien mot en europeisk kundegruppe. Vi ser etableringen i Alpene og St. Johann som et utviklende og spennende steg for SkiStar.

Les også: SkiStar erbjuds förvärva skidanläggning i Österrike

Kommentarer