SkiStar selger sine andeler som majoritetseier i skianlegget St. Johann i Tirol i Østerrike. Kjøperen er det østerrikske familiefirmaet Schultz Gruppe som blant annet driver flere skianlegg, hoteller og restauranter i Tyrol. Bakgrunnen for salget er å styrke satsingen og posisjonen i Skandinavia.

Skistar - St. Johann - Tyrol - Østerrike
St. Johann, Tyrol, Østerrike (foto: skistar.com)

– Allerede i 2017/2018 kunne vi se en tydelig forandring i reisemønsteret i Skandinavia, og i tråd med ferietrenden i Sverige ønsker vi å fokusere på våre investeringer og satsinger i Norge og Sverige for å videreutvikle både virksomheten og rentabiliteten på hjemmemarkedet vårt. Dermed styrker vi vår posisjon som den ledende feriearrangøren for Skandinavia. Reisen med å skape minneverdige fjellopplevelser for våre gjester sommer og vinter har bare såvidt begynt. Alpin skikjøring er og kommer til å være SkiStars DNA, samtidig som vår nye sommersatsing og digitalisering som vi har utviklet under korona-pandemien, er noen eksempler på utvikling med svært gode resultater, sier Stefan Sjöstrand, direktor for SkiStar.

SkiStar har de siste årene utviklet seg til å bli så mye mer enn bare et selskap som driver skianlegg. Strategien er endret og dagens fokus er rettet mot helårsaktiviteter uten at det går på bekostning av fremgangen med alpin skikjøring på vinteren.

Bedriften fokuserer enda mer på gjestens helhetsopplevelse, ikke minst på å utvikle overnattingsmuligheter sammen med egne produkter som skiskole, skiutleie, skistarshop.com og Concept stores, som har vært mer utfordrende i St. Johann enn i Skandinavia. Arbeidet fortsetter også med å videreutvikle skistar.com som den ledende bestillings-portalen. 

– Deler av SkiStars suksess bygger på at vi kjenner kundene våre, og dette kundeforholdet har vi ikke klart å ha i samme grad i St. Johann som vi har i Skandinavia. Samtidig har vi fått god utveksling i St. Johann på vårt konsept som passer godt for familier, for eksempel Valle, fortsetter Stefan Sjöstrand.

I tillegg ser selskapet en økt interesse fra gjester fra andre land utenfor Skandinavia som ønsker å feriere på SkiStars destinasjoner i Norge og Sverige, der SkiStars tilbud er helt tidsriktig, sammen med en høy snøgaranti om vinteren.

I forbindelse med dette gjør SkiStar derfor en satsing for å lokke flere internasjonale gjester til de skandinaviske destinasjonene, blant annet gjennom utviklingen av SkiStar Lodge i Hundfjället, Sälen og Scandinavian Mountains Airport, noe som gjør det enklere og smidigere for både hollendere, tyskere og briter å besøke SkiStar, der etterspørselen allerede er stor for vinteren 2021/22.

– Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som har arbeidet med St. Johann i disse årene, og jeg ser positivt på fremtiden. Å satse enda mer på å levere bærekraftige og minneverdige fjellopplevelser til våre gjester på våre skandinaviske destinasjoner året rundt er og vil fortsette å være SkiStars suksessoppskrift også i fremtiden, avslutter Stefan Sjöstrand.

Flere nyheter og artikler om Skistar finner du HER

Kommentarer