I Aosta-dalen er store deler av sommeren blitt benyttet til å utvikle nye og klimavennlige planer for løyper og infrastruktur. Sikkerheten er også blitt styrket.

Skitrekk - Skisenter - Aostadalen - Nord-Italia - Alpene
Skisenter i Aosta-dalen (Foto: Gughi Fassino)

Klima og miljø står høyt oppe på agendaen de fleste steder, og det gjelder også skidestinasjonene i Aosta-dalen helt nord i Italia. Her har sommeren blitt brukt til å utvikle nye planer for skifasiliteter og infrastruktur. I fremtiden, vil all energi være fornybar og vannkraft vil i hovedsak bli benyttet.

Betydelige beløp er investert i å erstatte eldre snøkanoner med nye og mer miljøvennlige alternativer, og høydebassenger vil bidra til å samle vann og optimalisere vannforbruket.

Snowboard - Snøbrettjørere - Aostadalen - Nord-Italia - Alpene
Snowboardere i Aosta-dalen (foto: cervinia.it)

Byggearbeidene ved den kunstige innsjøen Alpe Forca, beliggende på 2.313 m.o.h., ble fullført i august, og vannet herfra vil være tilstrekkelig til å betjene mer enn 100 snøkanoner som benyttes i løypene mellom Colle Sarezza og Colle Bettaforca.

Les også: I Aostadalen løber man ikke tør for kilometer at boltre sig på

Ved flere av skistedene i Aosta-dalen har det også vært gjort investeringer for å skape bedre og sikrere forhold for skiløperne, bl.a. ved å utvikle bredere løyetraseer og ulike nivåer, samt å utplassere lekeapparater for de minste.

I Courmayeur, arbeides det også med vedlikehold og flere prosjekter for utvikling av anleggene. I Mont Blanc området, har det bare i år vært investert 2,5 millioner euro i en ny kabelbane, for å sikre at fasilitetene er trygge og moderne, og nesten 600.000 euro er investert i snøfresere og annet utstyr.

Mont Blanc - Alpene - Aostadalen - Italia - Fjelltopp
Mont Blanc (foto: montebianco.co)

Morsommere og mer spennende løyper

Både i Pila og Monterosa har de varme månedene blitt brukt til å utvikle nye og morsomme løypetraseer, til glede både for de unge og de litt eldre, mens Sant Anna i Gressoney-dalen har vist seg å være et perfekt sted for de litt mindre erfarne som ønsker å gjøre seg kjent med løypene under trygge omstendigheter.

Dette området, beliggende på en naturlig terrasse med spektakulær utsikt over Monte Rosa, har to rullebånd som kan hjelpe deg i forberedelsene til den første virkelige nedfarten ved Pistone Betta.

Monterosa-området har også fått en ny og bedre kabelbane mellom Champoluc og Crest, og for kommende sesong kan du i tillegg se frem til en ny snøpark i Gabiet-området i Gressoney-dalen. Her vil det garantert bli mye moro både for freestyle snowboardere og alpinister.

Aostadalen - Nord-Italia - Skitrekk - Plan Maison Panorama
Plan Maison Panorama (foto: cervina.it)

Lekeområdet for de minste gjør Sant Anna til det perfekte stedet for familier som både ønsker skikjøring og annen moro på samme tid.

Sesongen starter nå

I Cervinia har skisesongen allerede startet, mens de andre skiområdene i Aosta-dalen åpner den 30. november. Her er det massevis å se frem til, både for amatører og profesjonelle alpinister.

Den nye sesongen markerer også Aosta-dalens retur som vertskap for Ski World Cup, siden verdens beste utøvere igjen vil konkurrere i Thuile, for første gang siden 2016. Det blir konkurranser både i Super G og slalom i den berømte Franco Berthod løypa.

Fra et teknisk perspektiv, er Franco Berthod løypa, med sine bratte partier og krappe svinger, blant de mest interessante i verden.

The P❄rtal of Skiing in Aosta Valley finner du HER

Finn flere reisetips om Aosta-dalen HER — Les mere om Aostadalen HER  Flere nyheter om Italia finner du HER 

Skiløyper - Aostadalen - Nord-Italia - Alpene
(Foto: Gughi Fassino)

bildekilder heading: gughi fassino, cervina.it, montebianco.com

Kommentarer