SAS er skuffet over Solberg-regjeringens nye tiltak for norsk luftfart, som ble lagt frem fredag 29. januar. Flyselskapet setter nå sin lit til den politiske prosessen i Stortinget.

SAS - Airbus A321LR - Langdistansefly
SAS Airbus A321LR (Bildekilde: SAS – Scandinavian Airline)

– SAS er dypt skuffet over at regjeringen foreslår å utsette en kompensasjon til luftfarten. Det er svært uheldig at Norwegians vanskelige økonomiske situasjon nok en gang brukes som argument for å holde SAS utenfor en berettiget kompensasjonsordning, skriver SAS sin norgessjef Kjetil Håbjørg i en kommentar.

– De inngripende reiserestriksjonene regjeringen har innført og som nå er forsterket, medfører store tap for bransjen og SAS. Siden luftfarten er holdt utenfor den generelle kompensasjonsordningen for næringslivet, er det for oss ubegripelig at regjeringen ikke ser behovet for at luftfarten i større grad kompenseres.

– SAS har utført samfunnskritiske tjenester for Norge i 75 år. Vi vil fortsatt jobbe for å synliggjøre effektene denne krisen har hatt for SAS, og ser frem til den politiske prosessen i Stortinget, skriver Håbjørg i en pressemelding.

Les også: Skuffelse over regjeringens manglende støtte til luftfartenTar ikke utfordringene til de norske flyselskapene på alvorOver sju milliarder til luftfarten

Kommentarer