Har du enda ikke bestilt sommerferien? Drømmer du deg bort til sol og varme, men er usikker på hvor og hvordan du skal bo? Disse tipsene hjelper deg å finne drømmeboligen, og samtidig få mer ferie for pengene.

I dette flotte feriehuset på øya Pasman i Kroatia er det plass til 18 personer. Fyll opp sengeplassene og leiebeløpet per person blir enda lavere. (pressebilde: novasol)

Sol på kroppen, sand mellom tærne og ingen jobbavtaler i kalenderen. Hvem elsker vel ikke ferie?

Likevel kan det være vanskelig å ta en avgjørelse på hvilken type ferie som passer deg og ditt reisefølge best. Ser du for deg en avslappende ferie, uten støy og forstyrrelser?

Vil du ha komfort som hjemme, men samtidig oppleve noe nytt? Eller kanskje storfamilien eller vennegjengen ønsker et sted hvor det er plass til alle?

I så fall kan en egen feriebolig være den perfekte løsningen for dere.

Klare fordeler for barnefamilier

Som liten var Ida Luke Muggerud og familien på sommerferie i feriehus i Danmark, og nå gleder hun seg over å dele de samme ferieopplevelsene med sine egne barn.

– Som småbarnsforeldre setter vi spesielt stor pris på å ha alt vi trenger på ett sted. Ved å velge feriehus kan vi selv lage mat vi vet at barna vil like. Til gjengjeld slipper vi overfylte frokostsaler, dyre restaurantbesøk, og barna kan løpe rundt mens mamma og pappa spiser opp middagen sin. Vinn vinn, smiler hun.

Ida Luke Muggerud gleder seg til å skape gode ferieminner med familien. (Foto: Privat)

I jobben som reiselivsmedarbeider hos Novasol ser hun daglig hvordan feriehusvertene tilrettelegger for sine gjester.

– Mange feriehus har store hager med boltreplass og lekeapparater. Flere av eierne har selv barn eller barnebarn, og legger nok derfor ekstra godt til rette for barnefamiliene. Dette har vi nytt godt av på egne ferier.

Danmark er et svært barnevennlig reisemål. Dette huset ligger i Asserbo på Sjælland og har plass til 18 personer. (pressebilde: novasol)

– Personlig har jeg falt for både Kroatia og Danmark på sommerferie med mine barn, sier Muggerud.

Novasol opplever at mange setter pris på å kunne leie seg en feriebolig. — Det blir som privatlivet du får på hytta, bare uten forpliktelsene resten av året. I tillegg har du friheten til å oppleve et nytt sted fra ferie til ferie, avslutter hun.

Trygge ferievalg

Novasol har formidlet utleie av privateide ferieboliger til reiselystne nordmenn i mer enn 50 år. Mulighetene er mange, og på nettsiden søker du etter ferieboliger basert på de kriteriene som er viktige for deg.

Du kan blant annet søke med kriterier som avstand til nærmeste badestrand, samt huke av for eventuelle fasiliteter du ønsker at feriehuset må inneha.

Planlegger du en familieferie, kan det for eksempel være nyttig med vaskemaskin, flere bad eller stort uteområde.

– Det beste med å leie en feriebolig er at du kan tilrettelegge for dine egne behov. Du kan for eksempel få et eget svømmebasseng som du slipper å dele med familier du ikke kjenner, sier Pia Buen, daglig leder i Novasol.

Samle familie og venner og bo på et gammelt gods med basseng i Magliano i Toscana. (pressebilde: novasol)

Novasol har mer enn 50.000 ferieboliger til utleie i Europa, som alle har blitt kvalitetssikret før de kommer på nett.

Sommerferien er årets høydepunkt og skuffelsen naturligvis stor dersom den ikke skulle bli som forventet.

– Vi opplever noen ganger å få henvendelser fra kunder som vil forsikre seg om at feriehuset de har sett på nett faktisk eksisterer. Slik skal det ikke være, og det føles derfor godt å kunne forsikre dem om at representanter fra Novasol fysisk har besøkt og kvalitetssikret alle ferieboligene vi leier ut, sier Buen.

Pia Buen (Foto: Novasol)

Flytt ferien — spar penger

Til sommeren vil hele ti tyske delstater starte ferien sin allerede tidlig i juli — midt i den norske fellesferien. Det betyr ekstra stor konkurranse om plassene i år.

– Et godt tips er derfor å sjekke om dere kan flytte ferien til juni eller august. Da er det større sjanse for at drømmehuset er ledig, sier Buen.

Har du mulighet til å reise på sommerferie utenfor fellesferien, i juni eller august, er det også penger å spare.

Se ledige ferieboliger i uke 26 HER

Se ledige ferieboliger i uke 32 HER

Spania er en ettertraktet helårsdestinasjon, og utenfor høysesong er prisene ofte ekstra gunstige. Ved dette feriehuset sparer du opptil 9.000,- ved å leie i juni fremfor juli. (pressebilde: novasol)

Klikk på linkene nedenfor for å se eksempler på feriehus det kan være lønnsomt å leie i juni fremfor juli.

Feriehus med basseng i Kroatia

Kroatia er kjent for sine feriehus med basseng, og dette feriehuset på Istria er intet unntak.

Her kan du spare hele 7.500,- på leiebeløpet dersom du reiser en uke i juni sammenlignet med juli. I feriehuset kan dere bo inntil 7 personer.

Feriehus for 18 personer i Spania

Ferie er tiden for å samles, så hvorfor ikke samle storfamilien i dette romslige feriehuset i Spania?

Feriehuset ligger i Sierra de Constentina , nær Sevilla. Ikkebare bor dere med fantastisk utsikt mot byen, men ved å reise en uke i juni sammenlignet med juli sparer dere hele 9.000,- i leie.

Feriehus ved fjorden i Norge

Pakk bilen med alt du trenger til årets sommerferie, og reis til dette feriehuset i Rogaland.

Her bor du med umiddelbar nærhet til fjorden som byr på både gode bade- og fiskemuligheter. Reiser du i juni, kan du gjøre et feriekupp og spare nærmere 5.000,- i leie for en uke sammenlignet med juli.

Feriehus med landlig beliggenhet i Italia

Landlig, rustikt og sjarmerende. Ferie i Italia er rett og slett en unik opplevelse, og enda mer unikt blir det når du kan bo omgitt av vinmarker og olivenlunder.

Opplev den landlige beliggenheten I dette feriehuset i Toscana, kun én mil fra Siena. Et stort feriehus med plass til 14 personer, og i tillegg sparer du 6.500,- på en uke i juni sammenlignet med juli.

Flere smarte tips for å få mer ferie for pengene:

  1. Sett sammen din egen ferie. Undersøk ulike tilbydere av transport, overnatting og opplevelser, og bestill til de beste prisene.
  2. Reis i juni og august, så kan du få samme feriehus til billigere pris enn i fellesferieukene.
  3. Velg feriehus med konseptet «all inclusive» og betal kun leiebeløpet. Sengetøy, sluttrengjøring og strømforbruk er inkludert i leien.
  4. Fyll opp feriehuset med gode venner eller storfamilien. Jo flere senger dere fyller, jo billigere blir leien per person.
  5. Lag mat i feriehuset fremfor å spise alle måltidene på restaurant.
  6. Benytt kundefordelene du får tilgang til ved leie av feriebolig.
  7. Spør lokalbefolkningen om tips til opplevelser som er gratis eller billigere enn de mest kjente turistattraksjonene.

Flere relaterte saker finner du HER og HER

Kommentarer