Banebrytende norsk guidetjeneste gir deg enorme muligheter. – Gjennom Live-appen bestiller du og kommuniserer direkte med guiden, med det så kutter vi fordyrende mellomledd samtidig som vi sørger for at guidene får betalt som fortjent, sier Leo Amadeus Brunvoll i Live Private Guide.

Live Private Guide
Madridguide Mariluz Gutierrez er en av den spanske hovedstadens mest ettertraktede guider og har en lang rekke hollywood stjerner, artister og statsledere på kundelisten. Hun har over 18 års erfaring som guide og kan vise deg Madrids hemmeligheter. (Foto: Live Private Guide)

Det norske selskapet Live Private Guide har utviklet en digital plattform og app, som gjør det enkelt å bestille profesjonelle guider. Når man booker, betaler man alt i telefonen.

Det som er unikt med oss er at vi kun tilbyr sertifiserte profesjonelle guider. Det er den store forskjellen, og et kvalitetsstempel, fordi folk vil ha en autentisk opplevelse når de er på reise. Poenget med en privat-guidet tur er å få en personlig tilpasset opplevelse, hvor guiden vier all sin oppmerksomhet til deg og ditt følge. Guiden legger opp turen i ditt tempo og vektlegger de tingene som interesserer deg mest, forteller Leo Amadeus Brunvoll, markedsansvarlig i Live Private Guide.

I Live-appen kan du velge skreddersydde opplevelser ut fra dine interesser enten det er kunst og kulturhistorie, arkitektur, kjente attraksjoner eller helt unike opplevelser som du ikke finner i guidebøkene.

Her snakker vi ikke om billetter til upersonlige gruppeturer eller en busslast med femti turister som ledes rundt av en guide med ropert. Dette er en tjeneste for de som ønsker en privat opplevelse helt utenom det vanlige, ledet av sertifiserte guider som er utdannet og trent til å håndtere mennesker like godt som faget sitt, sier Brunvoll.

Live Private Guide - Leo Amadeus Brunvoll
Leo Amadeus Brunvoll som er markedsansvarlig i Live Private Guide. (Foto: Live Private Guide)

Spesialister

For det er ikke hvem som helst som får lov til å kalle seg sertifisert guide. Dette er profesjonelle som er utdannet og trent til å håndtere mennesker like godt som faget sitt.

I London samarbeider Live med Blue Badge guider. Disse representerer gullstandarden og er et internasjonalt referansepunkt for kompetanse. De gjennomgår et to år langt utdanningsløp og må bestå tolv ulike eksamener før de får lov til å smykke seg med tittelen sertifisert Blue Badge Guide.

Også i Oslo må guidene gjennom et omfattende pensum og bestå krevende eksamener før de blir sertifiserte Oslo-guider.

Gjennom Live-appen bestiller du og kommuniserer direkte med guiden, med det så kutter vi fordyrende mellomledd samtidig som vi sørger for at guidene får betalt som fortjent, i henhold til standarder guidene og deres medlemsorganisasjoner selv har satt”.

Live Private Guide - Vigeland Sculpture Park - Guided Tour - Vigeland Museum - Oslo
Vigeland Museet: Sertifisert Osloguide Richard Klingspor har tatt med sine gjester med på en privatguidet omvisning i Vigelands Museet. (Foto: Hermann Dreyer, Vigeland Museet)

Skjulte opplevelser

I London kan du for eksempel oppleve det dekadente St. James distriktet hvor guiden tar deg med inn på bakrommet til hattebutikken de kongelige benytter for hodepryd, hvor Charlie Chaplin fikk laget sin ikoniske bowlerhatt i sin tid, og Churchill sin flosshatt. 

Du kan smake på nydelige oster i byens eldste ostebutikk, ta turen innom parfymeriet til Dronning Elizabeth og avslutte turen i baren på det som var stamstedet til Prinsesse Diana, samme sted hvor Ian Fleming aller første gang ble servert en drink han senere skulle gjøre verdenskjent, the Shaken Martini.

I Madrid kan du få fart på smaksløkene geleidet av en privat guide gjennom historiske nabolag som La Latina, Lavapis, Huertas og Centro hvor du kan finne helt fantastiske og autentiske matopplevelser.

Pradomuseet i Madrid (foto: ©otoerres)

Eller besøke flere av verdens fremste kunstmuseer som Prado, oppleve Picassos La Guernica på Reina Sofia, veiledet av en ekspert, som i tillegg tar deg med inn på museet rett forbi de lange køene. 

Er du i New York kan du få servert personlige historier og intime erindringer fra 9/11 med en “first responder”. Den sertifiserte NY-guiden John Coghlan, på det tidspunktet politimann, var en av de første på stedet etter at flyene krasjet inn i tvillingtårnene 11. september i 2001.

Private turer med sertifiserte guider låser opp historier som en besøkende aldri visste eksisterte, slik at de får mest mulig ut av å utforske byene de besøker, sier Brunvoll.

Live Private Guide - Dukes Hotel London
Dukes Hotel London: Bortgjemt i en bakgate i St. James distriktet i London finner du Dukes Hotel – det var i baren her de fant opp James Bond drinken Shaken Martini, hvor også Prinsesse Diana var en stamgjest. (Foto: Live Private Guide)

Slik finner du flere hemmeligheter

Live Private Guide samarbeider med European Federation of Tourist Guide Associations (FEG). Med over 60.000 lisensierte guider i Europa og 33 års erfaring representerer de Europas fremste turguider.

I FEG får alle turguider trening i lokalsamfunnet de jobber i. Guidene er oppdatert på arrangementer og snakker landets språk flytende. De representerer landets kultur ved å ta med besøkende inn i det moderne livet hos lokalbefolkningen 

Live’s teknologi gjør det mulig for deg å alltid finne de beste guidene på spennende og nye destinasjoner. For å finne flere hemmeligheter og unike guider gjør du slik:

  • Last ned Live Private Guide appen fra Google Play eller App Store
  • Velg din destinasjon
  • Browse mellom et bredt utvalg av guidede turer og finn det som passer for ditt reisefølge, enten det er historie, kunst, arkitektur eller matopplevelser.
  • Du kan enkelt booke en privat guide og betale sikkert gjennom appen.
  • Opplev nye og spennende reisemål, og opplev guidenes beste skjulte skatter.

Live-appen kan du laste ned HER

Kommentarer