2015 går inn i historien som et reise-år med uvanlig stor reiselyst, mye takket være den kjølige sommeren. Slik oppsummerer reisebyrået Ticket årets tydeligste trender: Mest populære ferieland: Spania. Mest populære reisemål: Gran Canaria. Årets klatrer: Sri Lanka. Årets storby: London. Årets rakett: København.

Ticket- flyvinge -illustrasjon

Ticket oppsummerer de tydeligste reisetrendene i 2015 (ill. foto: ticket.no)

Det kjølige sommerværet bidro reiselyst uten like og lysten til å reise utenlands har fortsatt å vokse også utover høsten og over jul.

Ellen Wolff Andresen (ticket)

– Det kjølige sommerværet bidro til at 2015 ble et av de beste reiseår noensinne og reiselysten fortsetter inn i 2016. Mange vil sikre seg noen uker i varmen dersom neste sommer blir like kald og våt som i fjor. Derfor ser vi en økning av bestillingene også for sommeren og for den som vil reise bort er det på høy tid å bestille nå, sier Ellen Wolff Andresen, som er markeds- og administrasjonssjef for Ticket Feriereiser i Norge.

Årets vinnere land Spania

Spania er fortsatt nordmenns klare feriefavoritt og er populært både sommer og vinter. Både Gran Canaria som øker i popularitet også om sommeren, og Mallorca har bidratt til en fortsatt økning i reiser til Spania i 2015. Totalt har reiser til Spania økt med 2 prosent i 2015 og ca. 17 % av alle reiser bestilt gjennom Ticket i 2015 gikk til Spania. Hellas økte med 12 prosent og knep 2. plass foran Thailand som økte med det samme.

Årets comeback – Thailand og Hellas

Både Thailand og Hellas har gjort comeback i 2015. Politiske og økonomiske uroligheter i Hellas påvirker ikke lenger vårt ønske om å reise til den greske øyverdenen på ferie. Vi får den ferien vi ønsker og bidrar heller til å bedre grekernes hverdag ved å reise dit. Når det gjelder Thailand så har trofaste Thailand-ferierende returnert til landet etter å ha testet andre reisemål i en periode. Landet er først og fremst en favoritt i vintersesongen, men også i sommer halvåret øker bestillingen av reiser betraktelig, mye takket være gunstige ruteflypriser og at flere har oppdaget at Thailand er deilig også om sommeren. At flere flyselskap, blant annet Midtøsten selskapene, satser på Thailand med priskonkurranse som konsekvens har bidratt til den økede populariteten.

Årets vinner reisemål – Gran Canaria

Det heteste reisemålet i 2015 var, som vanlig, Gran Canaria. Dette er et reisemål som har noe for alle. Øya har for lengst vunnet vårt hjerte om vinteren takket være sitt varme klima, fine strender, vakre natur og koselige små fjellandsbyer. Dessuten er det mulighet til forskjellige aktiviteter som vandreturer, sykling og golf. Alt dette til sammen har gjort at Gran Canaria er det overlegne mest bestilte reisemålet i 2015 og bestillingene har økt med 6 prosent sammenliknet med i 2014.

Årets rakett – København

Årets store rakett er København. Byen klatret fra 9. til 6. plass på topplisten og har en økning på 32 % i 2015. Kort reisevei, mange valg mht flytider og lave priser gjør sitt til at Kongens by ble årets klatrer hos Ticket.

Årets klatrer – Sri Lanka + 178 prosent

Årets store rakett er Sri Lanka som klatrer fra 56. til 37. plass. Sri Lanka er det reisemålet som viser den aller største økningen i bestillingene av alle reisemål på våre lister.

Mest populære storby – London

London er den mest populære storbyen i 2015, og opprettholder sin 3. plass på topplisten. Vi liker virkelig London som har mye å by på for turister. Selv om pundet er styrket betydelig i forhold til den norske kronen, lokker byen oss som aldri før.

Mest populære reisemål i 2015 (alle reiser)

1. Gran Canaria (1)
2. Bangkok (2)
3. London (3)
4. Kreta (7)
5. Mallorca (4)
6. København (7)
7. Antalya (5)
8. Barcelona (8)
9. Tenerife (6)
10. Amsterdam (17)

Kilde: Ticket, avreise 1. Januar — 31. Desember 2015, bestilt til og med 31.12.15

Mest populære ferieland i 2015 (alle reiser)

1. Spania (1)
2. Hellas (2)
3. Thailand (3)
4. USA (4)
5. Tyrkia (5)
6. Storbritannia (6)
7. Danmark (10)
8. Italia (9)
9. Frankrike (8)
10. Tyskland (7)

Kilde: Ticket, avreise 1. Januar — 31. Desember 2015, bestilt til og med 31.12.15

Kommentarer