TV 2 skal levere TV-bilder til hele verden fra VM i sykkel, og det forventes over 300 millioner TV-seere i løpet av mesterskapet. Dekningen på TV 2 blir massiv fra start til mål.

TV2`s VM-lag. Fra venstre: Johan Kaggestad, Dag Otto Lauritzen, Julie Strømsvåg, Ingrid Halstensen og Christian Paasche. (Foto: Eivind Senneset, TV 2)

Søndag 17. september sender TV 2 det første av tolv ritt under mesterskapet. Derfra går det slag i slag frem til VMs høydepunkt som er fellesstarten for menn elite søndag 24. september.

Både publikum og TV-seere får oppleve stjerner som Peter Sagan rundt hushjørnene i Bergen. Samtidig har Norge gullkandidater både i juniorklassen, U23 og selvsagt i seniorklassen.

– Aldri har Norge vært bedre som sykkelnasjon. Aldri har sykkelinteressen i Norge vært større. Timingen kunne ikke vært bedre for et VM i Bergen. La festen begynne! sier Vegard Jansen Hagen som er sportsredaktør i TV 2.

Les mer om sykkel-VM i Bergen HER 

Sykkel-VM er det største sommeridrettsarrangementet som noensinne har vært i Norge, og samler mer enn 1150 utøvere fra rundt 80 deltakende nasjoner.

– TV 2 bygger sin dekning på lidenskap, kunnskap og et fellesskap med ryttere, seere og publikum. Vi topper laget til vår største egenproduksjon noen gang. Dette er en unik sjanse for Norge, Vestlandet og Bergen — og for oss i TV 2. Den skal vi gripe med begge hendene! sier Vegard Jansen Hagen entusiastisk.

Alle løpene blir kommentert av Christian Paasche og Johan Kaggestad med Dag Otto Lauritzen og Mads Kaggestad som eksperter. Ingrid Halstensen og Julie Strømsvåg blir TV 2s programledere, mens Davy Wathne får en sentral rolle i TV 2 sin dekning av Sykkel-VM. TV 2 sitt studio som vi kjenner fra OL i Sotsji og Rio vil stå sentralt plassert på festplassen i Bergen.

Les flere saker om Sykkel-VM i Bergen HER 

TV 2-kommentator Christian Paasche gleder seg hemningsløst til åtte konkurransedager i Bergen.

– Å få oppleve og jobbe med et sykkel-VM på hjemmebane er en drøm og et stort privilegium. Jeg har bergensblod i årene og har selv bodd i byen i syv år, og vet at alt ligger til rette for en folkefest som bare vestlendinger kan stelle i stand. Og som vil gjøre Bergen, Øygarden, Fjell og Askøy – og Norge – bemerket for flere hundre millioner TV-seere over hele verden. Her er det bare å gi gass!

TV 2 er også “host broadcaster” for VM i sykkel som innebærer ansvaret for å levere direktesendinger fra mesterskapet inkludert ritt, premieutdeling og vinnerintervjuer til hele verden i samarbeid med TV-produksjonsselskapet NEP som er teknisk leverandør. I tillegg produserer TV 2 en nasjonal sending for Norge. 

Det er TV 2s sjefprodusent Jens Cornelius Knudsen som har bilderegien på sendingene som går direkte til 32 TV-stasjoner over hele verden. Dette inkluderer blant annet NBC i USA, ZDF i Tyskland, Rai i Italia, TV 2 Danmark, SVT, BBC i Storbritannia og NHK i Japan. Det estimeres over 300 millioner TV-seere i løpet av mesterskapsdagene.

– TV 2s mål er å levere en internasjonal TV-produksjon fra bergensregionen på nivå med Tour de France. Spektakulær idrett rammes inn av vakker natur og Norges mest lidenskapelige publikum. Det blir et unikt utstillingsvindu for Norge og for bergensregionen. Uforglemmelige bilder og øyeblikk delt med hele verden, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

På det meste vil det være 25 kameraer i aksjon samtidig, som inkluderer 20 faste kameraer, et helikopter og fire kameraer på motorsykler som følger løpet. For å få signalene ut i verden så vil to følge-fly være i lufta over Bergen til enhver tid.

TV 2 har 120 personer i arbeid med VM i løpet av denne perioden. Dette fordeler seg med omkring 75 personer fra TV-produksjonsselskapet NEP og 45 personer fra TV 2.

Slik sendes Sykkel-VM på TV 2 og TV 2 Sumo:

Søndag 17/9:

11.30 Lagtempo, kvinner

15.00 Lagtempo, menn

22.40 — 23.10: VM-magasinet med siste nytt fra dagens etapper.

Mandag 18/9:

10.00 Tempo, junior kvinner
12.30 Tempo, U23 menn

22.40 — 23.10: VM-magasinet med siste nytt fra dagens etapper.

Tirsdag 19/9:

11.00 Tempo, junior menn
15.30 Tempo, elite kvinner

22.40 — 23.10: VM-magasinet med siste nytt fra dagens etapper.

Onsdag 20/9:

12.30 Tempo, elite menn

22.40 — 23.10: VM-magasinet med siste nytt fra dagens etapper.

Torsdag 21/9:

Rittfri dag

22.40 — 23.10: VM-magasinet med siste nytt fra dagens etapper.

Fredag 22/9:

10.00 Fellesstart, junior kvinner
12.30 Fellesstart, U23 menn
23.20 — 23.50: VM-magasinet med siste nytt fra dagens etapper.

Lørdag 23/9:

08.30 Fellesstart, junior menn
12.45 Fellesstart, elite kvinner

22.50 — 23.20: VM-magasinet med siste nytt fra dagens etapper.

Søndag 24/9:

09.30 Fellesstart, elite menn

Kommentarer