Torsdag 11. til søndag 14. februar skal skøytesesongen avsluttes med det store høydepunktet, nemlig VM i Heerenveen. Du får med deg hele mesterskapet på Viaplay og V4 (Viasat4).

Det er ikke mer enn fire uker siden sesongen endelig kom i gang, og allerede denne helgen skal den avsluttes. Det er klart for VM i enkeltdistanser i Heerenveen i Nederland.

For Norges del har de siste par sesongene vært preget av mye “nesten”, og Viaplays skøyteekspert Even Wetten ser på Norge som outsidere i mesterskapet.

– Ragne Wiklund, Hallgeir Engebråten og Peder Kongshaug er den nye vinen i norsk skøytesport. Disse løperne har gjort enorme fremskritt i skøyteboblen, og det er knyttet spenning til om både Ragne og Hallgeir kan snuse på individuelle medaljer hvis alt klaffer. Peder på sin side går for å slå Håvard Bøkkos juniorverdensrekord på torsdagens 5000 meter. På samme distanse får vi se Sverre Lunde Pedersen på nye stål for anledningen. Vi våger ikke helt å tro på kopi fra Inzell-VM 2019, men vi skal ikke glemme at han da vant helt suverent, sier Wetten.

– OL-mester Håvard Holmefjord Lorentzen er vår kaptein på både 500 og 1000 meter. Små forbedringer er nok til medalje. Det er vel kun i bob og aking marginene er mindre enn i disse øvelsene. Bjørn Magnussen blir også en joker. Han har vært tusendeler unna pallen i WC, og kan stå igjen på podiet dersom ryggen spiller på lag. I tillegg har Allan Dahl Johansson kommet tilbake etter en merkelig fjorårssesong, og kan være en utfordrer.

I én øvelse mener imidlertid Wetten at Norge er favoritter.

– På lagtempo har begge de norske lagene kommet opp med et lite mirakel. De har endret taktikk som har holdt til overraskende pallplasser i år. Herrene vant siste WC, satte banerekord og er favoritter til å vinne gull. Det ryktes at Nederland har begynt å trene på “den norske taktikken”, og svaret på om de klarer å endre i tide til gullet deles ut får vi på fredag.

Wetten kommenterer mesterskapet på Viaplay og V4 (Viasat 4) sammen med Mikael Flygind Larsen. Tidligere skøytestjerne Hege Bøkko er fersk Viaplay-ekspert, og hun vil også bidra i sendingene.

– Det blir noen spennende dager. De unge har virkelig fått vist seg frem denne sesongen, og jeg gleder meg til å se om de kan utvikle seg enda mer under VM. Hallgeir, Ragne, Peder og Bjørn er navn for fremtiden, men det er ikke helt umulig at de kan overraske allerede nå. I tillegg håper jeg at de etablerte løperne tar frem erfaring og mesterskapsform og kliner til med gode løp som kan holde til medaljer, sier Bøkko.

Sendeskjema VM enkeltdistanser:

Lørdag 13/2:

13.45: Fellesstart (semifinaler), kvinner
14.30: Fellesstart (semifinaler), herrer
15.10: 1000 meter, kvinner
16.00: 1000 meter, herrer
16.50: Fellesstart (finale), kvinner
17.10: Fellesstart (finale), herrer

Søndag 14/2:

12.30: 1500 meter, kvinner
13.30: 1500 meter, herrer
14.25: 5000 meter, kvinner
15.30: 10000 meter, herrer

Mesterskapet sendes på Viaplay og V4 (Viasat4)

Kommentarer