USA, Italia, Hellas og Spania er de landene flest nordmenn drømmer om å reise tilbake til. Det kommer frem i den årlige reiseundersøkelsen fra FINN.no.

Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise - (foto iStockphoto.com)

Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise – (foto iStockphoto.com)

Hver tredje nordmenn planlegger Norgesferie i sommer. Men det er ikke for sent å ombestemme seg. Populære destinasjoner som Spania, Hellas og Italia har fremdeles ledige flybilletter, om utfartstrangen blir for stor.

– Nordmenn er bereiste, men samtidig som vi liker å oppleve nye steder, er det mange av oss som gjerne reiser tilbake til et sted vi har vært tidligere, sier kommersiell direktør i FINN reise, Terje Berge. USA, Italia, Hellas og Spania er de landene flest nordmenn vil reise tilbake til.

Yngre vil til USA

Mens USA er den soleklare feriefavoritten blant respondentene under 40 år, er Hellas og Italia favorittene blant respondentene over 40. Drømmene korresponderer langt på vei med hvor vi faktisk velger å reise. Ifølge ferske tall fra Finn.no, er flybilletter til Spania, Storbritannia, USA, Thailand og Italia de mest søkte destinasjonene i søkemotoren.

Når det gjelder pakkereiser, er Hellas, Spania, Bulgaria og Kroatia de destinasjonene vi søker mest etter på finn.no. Ifølge reiseundersøkelsen fra FINN, foretrekker én av fire nordmenn å reise på pakkereiser, mens tre av fire liker best å sette sammen fly og bosted på egenhånd.

Venter nytt ferierush

Selv om mange flyreiser i sommerferien begynner å fylles opp, finnes det fremdeles håp til å sikre seg en mer eksotisk variant av sommeren.

– For den som er fleksibel med tanke på avreisedato og standard, er det en god del å velge mellom. Nordmenn bestiller gjerne ferie litt i puljer, det er et ferierush ved juletider, deretter rundt påske og så har du de mer impulsive som bestiller ferien nå, sier Berge.

Den fremtredende delingsøkonomien dominerer ikke når nordmenn skal velge å bosette seg på ferie. Seks av ti sier at de skal på hotell når de ferierer i sommer. De hotellbesøkende oppgir pris og beliggenhet som aller viktigst når de skal velge hotell.

– Det kan være penger å spare på å bestille pakketurer, men nordmenn liker å skreddersy ferien sin selv, sier Berge.

Faktaark: 

 

Kommentarer