Forsesongen i SkiStars skandinaviske skianlegg har vært fantastisk. I Hemsedal er det nå målt hele 112 centimeter snø i terrenget, Trysil nådde meteren oppe på fjellet i helga og har nå 101 centimeter. I Åre viser målepinnen 60 centimeter. Nå gjøres alt klart for julegjestene, og alle vil ha en hvit og snørik jul. Et ønske som garantert blir oppfylt – i hvert fall om du feirer julen på fjellet.

Trysil - Anders Backe - Puddersnø - Skistar - desember 2019
Anders Backe kjører puddersnø i Trysil. (Foto: Ola Matsson/SkiStar)

Snøen har lavet ned jevnt og trutt hele forsesongen. I Trysil og Hemsedal, som nylig ble kåret til Norges to beste alpinanlegg av DN, er det nå en meter snø eller mer i terrenget. Skogen står nå snøtung og vakker, mens fjellet er dekket av en solid base snø med fin, fluffy topping – også kalt pudder.

Destinasjonssjef Martin Letzter SkiStar Hemsedal sier det er lenge siden de har hatt en så bra forsesong. Han tror at det aller meste av heiser og bakker vil være åpne til jul.

– Vi har allerede åpnet alle tre toppene for skikjøring, alle stolheisene er i gang, og vi åpner flere og flere bakker fortløpende. Værprognosen fram til jul ser veldig bra ut, med minusgrader, påfyll av enda mer snø og glimt av sol. Gjestene som skal feire jul hos oss kommer garantert til å oppleve hvit jul og fine forhold, sier Letzter fornøyd.

I Trysil er de like fornøyde med forsesongen som i Hemsedal. Snøen har lavet ned hele helga og det er ordentlig julestemning i Norges største skianlegg. Destinasjonssjef Helge Bonden i SkiStar Trysil, forteller at det aller meste av heiser og bakker har sesongåpnet når julegjestene kommer.

– Uka som kommer ser veldig bra ut med tanke på været. Om prognosen holder seg vil vi produsere enda mer snø i tillegg til påfyll av natursnø. Jeg tror nesten ikke jeg har opplevd så fine forhold så tidlig i sesongen som vi har nå. Det er fantastisk moro, sier Bonden smilende.

I Åre er det også godt stemning før julegjestene kommer. Forsesongen har vært veldig bra og Åre har kunnet tilby skikjøring fra «högzon» helt fra sesongåpningen 15. november. I helga åpnet de også rød og svart linje i SkiStar Snow Park.

Snødybder i SkiStars norske og svenske anlegg:

  • Hemsedal: 112 centimeter (12 cm siste 72 timer)
  • Trysil: 101 centimeter (24 cm siste 72 timer)
  • Åre: 60 centimeter (4 cm siste 72 timer)
  • Sälen: 85 centimeter (41 cm siste 72 timer)
  • Vemdalen: 70 centimeter (25 cm siste 72 timer)

Snødybdene er målt mandag 16. desember.

Mer info om snø, vær og føre på SkiStars destinasjoner finner du HER

Flere relaterte saker finner du HER og HER

Les også: SkiStar öppnar för skidåkning; Åre, Trysil, Vemdalen, Hemsedal och Sälen (12. november 2019)

Kommentarer