Drømmer du om øde strender og nærmest uoppdagede øyer er Cookøyene midt ute i Stillehavet stedet. Øyene besøkes bare av 150 000 turister årlig – eller 27 gjester per øy per natt. Til sammenligning besøkes Hawaii av nærmere 10 millioner årlig, og Maldivene av 1,6 millioner.

Cook Island - Sydhavsøyer - Stillehavet - Landskap
Cookøyene er som Hawaii for 40-50 år siden mener Martin Dahl Jespersen i Stillehavsspesialisten Fijireiser. (bilde: fijireiser.no)

– Cookøyene er som Hawaii for 40-50 år siden, mener Martin Dahl Jespersen i Fijireiser, spesialist på reiser til Stillehavet.

Jespersen har besøkt øyene flere ganger, og mener tiden på mange måter har stått stille her.

– Bare ta øya Atiu, den er som den var for 20-30 år siden. Her er det bare ett sted å overnatte, du må lage din egen mat og du blir møtt med en vennlighet i dette lille paradiset som overgår det meste”.

Cook Island - Sydhavsøyer - Stillehavet - Strand - Par
På Cookøyene har tiden stått stille, og her er det godt om plass. Med bare 493 gjester i snitt per døgn er det lett å finne “sin egen” palme og strand. (bilde: fijireiser.no)

Reisejournalisten Vibeke Montero, kvinnen bak reisebloggen Borte Best besøkte Cookøyene sist år. Hun beskriver dem som en tilstand. 

– Å være her er en tilstand. Stresshormonene smelter bort i møte med knallturkise laguner og blafrende palmer, samtidig som øyene er mer enn bare postkortvakre. Det finnes en lokal kultur det er umulig å ikke falle pladask for, sier hun. 

Cook Island - Sydhavsøyer - Stillehavet - Familie
Å være på Cookøyene er en tilstand sier reiseblogger Vibeke Montero om Stillehavsøyene hvor du er gjest og ikke turist. Her har tiden stått stille, og øyene har satt som mål å bevare dette gjennom å etablere verdens største marinpark. (bilde: fijireiser.no)

Montero beskriver øyene som eventyrlig vakre, og setter pris på at det ikke finnes spor av charterturisme.

– Lokalbefolkningen er noe for seg selv. Kvinnene gjør sin daglige shopping på Rarotonga med frodige blomsterkranser i håret, og jeg synes det er veldig hyggelig at de omtaler tilreisende som gjester, og ikke som turister, forklarer Vibeke Montero.

Vil bli verdens grønneste reisemål

I tillegg til å være et vakkert øyrike har også Cookøyene satt som mål å bli verdens grønneste reisemål. Den lille nasjonen ønsker å være et foregangsland for andre, og har blant annet etablert verdens største marinepark – på størrelse med USA. Cookøyene har også besluttet å avvikle alle olje- og kullbaserte energikilder innen 2021.

Cook Island - Sydhavsøyer - Stillehavet - dykking - Marinepark
Cookøyene har etablert verdens største marinpark. Den er på størrelse med hele USA ! (bilde: fijireiser.no)

Flere saker om Cookøyene finner du HER og HER

Priseksempel på reise til Cookøyene:

Fra 35 000,- per person med www.fijireiser.no ; inkluderer 12 netter på øyene Rarotonga, Aiututaki og Atiu, fly t/r Cookøyene, transport t/r flyplassen på Cookøyene og fly mellom øyene samt en utflukt.

Les mer HER

Cook Island - Sydhavsøyer - Stillehavet - Rarotonga
Cookøyene beskrives som ubeskrivelig vakre. Her fra Rarotonga. (bilde: fijireiser.no)

Kommentarer