London byr i sommer på Udderbelly Festival, et familiearrangement der barna blant annet kan prøve seg som standup-komikere, hvis de har lyst. I tillegg blir det konserter, akrobatkonkurranser og improvisasjon.

Sophie F.  Damsund (ving.no)

Sophie F. Damsund (ving.no)

– De fleste storbyer har brede kulturtilbud det er verdt å se nærmere på. Mange av arrangementene finner du bare i akkurat disse byene, og de er en fin måte å oppleve byens identitet på, sier Sophie Frisholm Damsund, PR-ansvarlig i Ving Norge.

Planlegger du en tur til Paris i sommer er 14. juli datoen du bør huske. Bastille-dagen markerer stormingen av Bastillen og starten på Den franske revolusjon i 1789, og feires årlig med fyrverkeri, kostymer, fest, dans og parader.

Nasjonaldagsfeiringer og kaffebønner

4. juli eksploderer himmelen i fyrverkeri over byer som San Francisco, Chicago og Orlando, og tilbringer du USAs nasjonaldag i New York kan du få med deg det spektakulære fyrverkeriet på et elvecruise. Men før den tid er det duket for Nathan’s Hot Dog Eating Contest: en verdensberømt spisekonkurranse som hadde 40 000 tilskuere i fjor.

– Nasjonaldagsfeiringer er en av de mest interessante opplevelsene du kan få med deg når du er utenlands. Undersøk hva som skjer litt i forkant av reisen, så du vet hva du har lyst til å få med deg, og hva du kan utelate, anbefaler Damsund.

Foretrekker du å reise østover har Istanbul en utstilling til ære for sin århundrelange kaffekultur. Utstillingen A Drop of Pleasure: 500 Years of Turkish Coffee består av kopper, kverner og andre kaffeartefakter, og best av alt — den holdes i det imponerende Topkapi-palasset, som er verdt et besøk i seg selv.

Våre 5 mest populære storbyer i vår og sommer:

  1. Roma
  2. Barcelona
  3. London
  4. Paris
  5. Lisboa

Kommentarer