Riga og Latvia har i mange år vært blant de mest populære SPA-destinasjonene i Baltikum og Østersjøområdet, samt i Nord-Europa. Landets SPA-hoteller var populære reisemål allerede i tsartidens Russland. Idag – over 100 år senere, fremstår de som mere moderne – og mere populære enn noen gang tidligere.

Fra en av de mange parkene i Riga (foto: ©otoerres)

Her har du en oversikt over de mest kjente Spa-stedene i Latvia:

Hoteller:

Kurshi Hotel & Spa, Jurmala

Kurshi Hotel & Spa ligger midt i Jurmala – rundt 200 meter fra stranden, Hotellet har 34 rom og tilbyr i tillegg overnatting i fire rommelige leiligheter på området.

Kurshi tilbyr det meste innen Spabehandling. Det finnes tilbud for både henne og ham, samt for barn og tenåringer. Det finnes også en privat legeklinikk i tilknytning til Kurshi Hotel og Spa.

Les mer om spatilbudet ved Kurshi Hotel & Spa HER

Grand Poet Hotel, Riga

Nytt 5-stjerners hotell i den latviske hovedstaden. Stilig og interessant interiør, perfekt beliggenhet og koselig SPA-område.

Hjemmesiden til Grand Poet Hotel finner du HER

Behandlingsrom i Opera Hotel & Spa, Riga (foto: ©otoerres)

Grand Hotel Kempinski Riga

Grand Hotel Kempinski Riga ligger vis av vis Operahuset – DVS midt i hjertet av den latviske hovedstaden. Hotellet har 141 rom og suiter – alle i luksusklassen, restauranter, møte og konferanselokaler og eget ballrom, samt Kempinski The Spa.

Kempinski The Spa har seks behandlingsrom, svømmebasseng, samt helseklubb og treningssenter – alt i luksusklassen.

Les mer om Grand Hotel Kempinski Riga og Kempinski The Spa HER og HER

Opera Hotel & Spa i Riga

Opera Hotel & Spa ligger – som navnet antyder, like ved det berømte operahuset i Riga. Det firestjernede hotellet rommer 112 rom- hvorav en rekke suiter, samt en velutstyrt spa-avdeling.

Spa-avdelingen har fem behandlingsrom og tilbyr et rikholdig program – deriblant Hammam og Rasul samt egne behandlinger for barn. Det finnes også basseng og flere sauna-varianter.

Hotellet ble bygget i 1886 i etter tegninger fra den kjente latviske Art Deco arkitekten J. Baumanis og var tidligere kjent som “Hotel Bellevue”.

Opera Hotel & Spa (foto: ©otoerres)

Opera Hotel & Spa ligger midt i operaparken. Herfra er det bare 200 meter til operaen, gamlebyen og noe lenger til jernbanestasjonen. Til ferjehavnen er det én kilometer og til flyplassen 10 kilometer.

Les mer om Opera Hotel & Spa HER

Mercure Riga Centre Hotel

Mercure Riga Centre Hotel er et nytt 4-stjerners hotell midt i det historiske hjertet av Riga. Hotellets spatilbud omfatter spesialisert massasje, behandlinger, sauna, tyrkisk bad, jacuzzi og døgnåpent gym. Det finnes også et eget spa-tilbud for menn.

Mercure Riga Centre Hotel har 143 rom og holder til i en Art Nouveaubygning tegnet av K. Peksens i 1901. Hotellet ligger 300 meter fra jernbanestasjonen og i gangavstand til fleste kjente attraksjoner i Riga.

Les mer om Spa-tibudet ved Mercury Riga Centre Hotel HER

ESPA Riga

Baltikums største hotell Radisson Blu Hotel Latvija, som ligger midt i sentrum av Riga, ble i 2008 utvidet med storslagne ESPA Riga.

ESPA Riga holder til i en historisk bygning — vegg i vegg med Radisson Blu Hotel Latvija (foto: ©otoerres)

ESPA Riga ligger “vegg i vegg” med hotellet og tilbyr både aromaterapi, thalassoterapi og phytoterapi. Anlegget rommer også flere innen -og utendørs svømmebassenger , samt et godt utstyrt og tipp topp moderne treningssenter.

Hjemmesiden til Espa Riga finner du HER

Hotel Jurmala SPA

Eksklusivt spa- og konferansehotell ved gå- og handlegaten midt i sentrum av Jurmala, kun et par minutter fra stranda. Spaavdelingen er imponerende og omfatter hele tre etasjer.

Hotel Jurmala SPA ligger rundt to mil fra Riga (bildekilde: hoteljurmala.com)

Elegant svømmebasseng hvor en kan svømme inn i baren. Kyndige folk. Vakre og stilige rom. Nyoppusset for få år siden. Mange gode og rimelige spa-pakker.

Hjemmesiden til Hotel Jurmala SPA finner du HER

Baltic Beach Hotel

Et hav av fristende og flotte spa behandlinger til svært lave priser. Fem-stjerners spa- og konferansehotell rett på stranda i Jurmala – 20 kilometer fra Riga.

Hotellet har en egen SPA-avdeling på tre etasjer og 5000 kvadratmeter.
Baltic Beach Hotel har eget sportssenter med et nydelig 25-meters svømmebasseng hvor man kan svømme i oppvarmet sjøvann.

Baltic Beach Hotel i Jurmala, få kilometer fra Riga har ett saltvannsbasseng som holder 25 grader – året rundt. (foto: ©otoerres)

Hotellet er kjent for å holde et svært høyt nivå på behandlingene. Erfarne og kvalifiserte folk som kan sitt håndverk. Baltic Beach Hotel frister med flere nye spa-behandlingstilbud – deriblant “Hot Stones” .

Les mere på og se videoer på nettsiden til Baltic Beach Hotel HER

Alve SPA Hotel

Noen hevder at dette er for de erfarne feinschmeckerne som har noen spa-opphold bak seg. Alve SPA Hotel bitte lite hotell ved den store gå- og handlegaten i Jurmala.

Les mere på hjemmesiden til Alve SPA Hotel som du finner HER

TB Palace

Et vakkert gammelt trehus i kjennetegnende Jurmala stil er omgjort til et lite gjestgiveri med egen skjønnhets- og helseavdeling. Gjestgiveriet ønsker å være for de få og prisene er deretter. Ett minutt fra stranden.

Hjemmesiden til TB Palace ligger HER

Marciena gods

Det første bygde-SPA i Latvia. Ligger romantisk til på landet i et forhenværende gods ikke langt fra byen Madona.  Her flettes bygdenes gamle kjerringråd sammen med Latvias beste SPA tradisjoner. Rikt utvalg av helsebringende og eneståenhde dampbadstuer.

Sittetønna for seks personer utendørs ved siden av en av tømmerbadstuene anbefales også om vinteren. Latvias kanskje laveste priser.

Les mer på hjemmesiden som du finner HER

SPA Hotel Ezeri

SPA hotell ved Sigulda og Gauja nasjonalpark. Bygde-SPA. Sigulda er også vintersporthovedstaden i Latvia med World Cup i aking og flere slalåmbakker og langrennsløyper. Elegant hotell og svært rimelige priser.

Hjemmesiden til SPA Hotel Ezeri finner du HER

SPA Hotel Daina

Litt enklere spahotell i Jurmala, kun ca. 100 meter fra stranden. Oppført på slutten av sovjet-tiden, nylig ombygd.

Les mer om SPA Hotel Daina på hjemmesiden HER

Islande Hotel

Hotellets navn er en honnør til Island som var det første vestlige land til å anerkjenne de baltiske lands uavhengighet. Hotellet har en fremragende utsikt mot Gamlebyen i Riga på den andre siden av elva. Eget SPA-senter.

Hjemmesiden til Islande Hotel finner du HER

Semarah Hotel Lielupe

Semarah Hotel Lielupe- hotell og SPA er nylig pusset opp og modernisert og fremstår som et av de mest moderne hotellene i Jurmala med gode konferansefasiliteter.

Et større hotell med spa- og helseavdeling. Ligger et minutt spasertur fra stranda i Jurmala. Rimelige priser.

Les mere om Hotel Lielupe HER   

Hotel Pegasa Pils

Nyoppusset, majestetisk og over hundreår gammelt hotell med ny SPA-avdeling midt i hjertet av Jurmala.

Feiende flott kråkeslottaktig bygning i tre. Ligger 50 meter fra konsertsalen Dzintari og 100 meter fra sandstranden.

Hjemmesiden til Hotel Pegasa Pils finner du HER

Amber Shore

Hotellet kaller seg fortsatt sanatorium slik ferie- og kurbadhotell ble kalt i sovjettiden. Tilbyr flere spapakker. Ligger i utkanten av Jurmala.

Et enkelt hotell hvor “sovjetnostalgien” fremdeles er tilstede.

Hjemmesiden til Amber Shore finner du HER

Dag-SPA:

Kolonna SPA

Det nyeste dag-SPA i Riga. Ligger sentralt plassert på toppen av varehuset Galerija Centers i hjertet av gamlebyen. 

Les mer om Kolonna SPA HER

Taka SPA

Dag-SPA ved det fredelige parkområdet vest for gamlebyen i Riga. Elegant og gjennomført. Avslappet atmosfære.

Hjemmesiden til Taka SPA finner du HER

Byparken i Riga (foto: ©otoerres)

Oversikten er laget med god hjelp fra lokale turistkontorer i Latvia , samt destinasjonsforvaltningsselskapet og operatøren The Mice Cream

Kommentarer