TUIs ferieatlas er her, og tendensen er klar i alle TUIs 13 europeiske markeder — Spania troner øverst på listen over hvor vi reiser denne påsken.

Langfredag aften i Pilar de la Horadada på Costa Blanca (foto: ©otoerres)

Samlet sett er det Spania, Egypt, Tyrkia, Hellas og Kapp Verde som er europeernes topp fem ferieland i påsken.

– Det er lite som har endret seg de siste årene og vi nordmenn velger solsikre klassiske destinasjoner også i påsken. Den største endringen vi ser er at Egypt for alvor er tilbake på reiselisten i våre naboland, mens etterspørselen her i Norge fortsatt er veldig lav, sier Nora Aspengren som er kommunikasjonsansvarlig i TUI Norge.

Nora Aspengren (tui.no)

Nordmenn velger tradisjonelt, britene mer eksotisk

I ni av TUIs 13 markeder er Kanariøyene påskens ultimate feriefavoritt, og nordmenn er intet unntak. Briter og Sveitsere derimot, de har mer varierte feriepreferanser og velger eksotiske reisemål som Jamaica og Maldivene.

Syden fremfor hytta

Tall fra TUI viser en vekst på 35 % i årets påskeuke sammenlignet med i fjor, og flere av selskapets påskeavganger er fullbooket.

– Flere nordmenn har valgt sydenpåske i år enn i fjor og de fleste avgangene våre er helt utsolgt. Vi har for eksempel kun ett eneste sete igjen på avgangen fra Evenes i påsken, sier Aspengren.

Malaga er som skapt for bysykling (otoerres)

Nordmenns feriefavoritter i påsken:

1. Gran Canaria
2. Tenerife
3. Lanzarote
4. Kypros
5. Mallorca

TUIs Ferieatltas utarbeides på bakgrunn av salgstall fra samtlige av TUIs salgskontorer i Europa.

Flere saker om TUI finner du HER

La Heredia ligger på mellom Marbella og Rhonda (©otoerres)

Kommentarer