Reiselivsmessen FITUR, som er blant de største i verden i sitt slag og som så dagens lys allerede i Madrid i 1981, kunne av naturlige årsaker ikke gå av stabelen i januar i år, slik den vanligvis gjør.  Nå er det derimot besluttet at FITUR skal arrangeres som en fysisk messe og lanseres med brask og bram under temaet «Tourism is back», mellom den 19-23 mai.
Cartagena - Costa Calida - Murcia - Spania
Fra cruisehavnen i Cartagena, Spania (foto: ©otoerres)

FITUR kommer til å være det største fysiske arrangementet i Spania etter pandemiens start og messen lanseres som et internasjonalt utstillingsvindu hvor fokus kommer til å være rettet mot en trygg gjenåpningen av Spania som turistdestinasjon.

Gjennomføringen av messen får støtte fra både Spanias Turistminister, Reyes Maroto, samt fra messearrangøren IFEMA, flyselskapet IBERIA og fra reiselivsdirektøren for både Madrid by samt kommunen. I følge Reyes Maroto markerer gjennomføringen av messen en ny start og gode nyheter for turistbransjen, da sistnevnte nå vil få en unik mulighet til å profilere Spania som et reisemål synonymt med både kvalitet og trygge reiser.

Iberias hovedbase på Madrid Barajas airport (foto: ©otoerres)

Like viktig som å fremme Spania som et trygt reisemål, kommer de ulike temaene som her skal debatteres, til å være. Relevante tema vil blant annet være utviklingen av vaksinepass, turist-korridorer, samt gjenåpningen av Spania.

Messen finner sted i IFEMAs lokaler like ved flyplassen i Madrid, og arrangørene garanterer en gjennomføring med ekstremt fokus på smittevern. Temaet kommer til å gå som en rød tråd gjennom hele arrangementet. Dette vil reflekteres i form av krav om negativ PCR- test fra deltakerne, mobile teststasjoner in- situ for gjennomføring av hurtigtester, kapasitetskontroller, strenge regler for opprettholdelse av avstand, digital registrering for å unngå direkte kontakt og ikke minst, et avansert ventileringssystem i hallene.

Soloppgang - Torre de la Horadada - Costa Blanca - Spania
Soloppgang på Costa Blanca (foto: ©otoerres)

Alle paviljongene i IFEMA er utstyrt med et system som garanterer 100% luft fra utsiden og som i sin helhet kan byttes ut på 20 minutter uten at luftkvaliteten blir forringet.

Turistministeren benyttet også anledningen til å bekrefte en fysisk gjennomføring av Mobile World Congress de Barcelona, i juni, verdens viktigste innenfor sitt felt. Begge disse to messene kommer til å gjennomføres som en hybrid variant av tidligere versjoner, hvor det i tillegg til fysisk tilstedeværelse også vil være mulighet for digital deltakelse. 

Parallelt med dette arbeider nå den spanske regjeringen med en gjenåpningen av Spania slik at turistene vil oppleve et trygt og sikkert reisemål. Mer om dette kan man lese om må nettsiden til Travel Safe.

Les mer om FITUR på reisemessens egne nettsider HER

Kommentarer