Spanias statsminister Pedro Sanchez vil forlenge unntakstilstanden i landet med to nye uker frem til lørdag 9. mai. Det vil gitt enkelte lettelser i portforbudet for barna fra den 27. april. Fra og med den 11. mai vilde strenge tiltakene gradvis bli avviklet.

Kitesurfere på Mar Menor ved Costa Calida i Spania . I bakgrunnen La Manga (foto: ©otoerres)

Spania forlenger trolig unntakstilstanden/portforbudet med to nye uker – fra søndag 26. april til lørdag 9. mai. Fra den 11. mai vil de strenge tiltakene bli gradvist avviklet. Det sa landets statsminister Pedro Sanchez i en TV-sendt tale lørdag kveld, melder El Pais.

Forslaget skal behandles i nasjonalforsamlngen, men de fleste regner med at det vil bli vedtatt. Det vil også bli enkelte lettelser i portforbudet fra den 27. april frem til den 9. mai. Blant annet skal barn under 12 år få gå ut og leke i kontrollerte former, skriver Spania i Dag.

Statsminister Sanchez kunne også fortelle at smittegraden nå er på vei nedover. For to uker siden smittet en person tre andre. Nå er smittegraden på under en.

Flere enn 20.000 personer har til nå mistet livet av coronaviruset i Spania, noe som gjør landet til et av de som er hardest rammet av pandemien.

Les også: Spania forlenger unntaktilstandenSpania stenges ytterligere nedCoronakatastrofe for turisnæringen i SpaniaSpania stenger alle hoteller og overnattingsstederUnntakstilstanden i Spania kan bli forlengetSpania har stengt grenseneMot “utlendingefri” turistsommer i Spania ?

Flere relaterte saker finner du HERHER og HER

Fra Guadalest på Costa Blanca (foto: ©otoerres)

Kommentarer