Regjeringen i Spania forlenger unntaktstilstanden i ytterligere to uker – frem til søndag 26. april. Beslutningen må godkjennes av det spanske parlamentet.

Fra Punta Prima like syd for Torrevieja på Costa Blanca (©otoerres)

Unntakstilstanden i Spania fortsetter frem til søndag 26. april – minst. Landets regjering har bestemt seg for å forlenge den i ytterligere to uker, frem til siste søndag i april, melder El Pais.

Den første unntakstilstanden og det første portforbudet i Spania ble innført lørdag den 14. mars og skulle i første omgang vare i vel to uker – frem til søndag 29. mars. Den ble senere forlenget frem til 1. påskedag – søndag 12. april. Nå forlenges den i ytterligere to uker.

Les også: Coronakatastrofe for turisnæringen i Spania

Regjeringens beslutning om å forlenge unntaktstilstanden må behandles og godkjennes av det spanske parlamentet, hvor mest trolig samtlige store partier vil støtte regjeringens politikk i denne saken.

Les også: Spania stenges ytterligere nedUnntakstilstanden i Spania kan bli forlengetSpania stenger alle hoteller og overnattingsstederSpania har stengt grenseneHar stanset alle flyvninger til SpaniaFraråder reiser til Madrid, Baskerland og Rioja

Flere relaterte saker finner du HERHER og HER

Kommentarer