Ferieøya Formentera har de høyeste boligprisene i Spania per kvadratmeter, mens Badajoz i Extremadura er billigst på kvadraten. De “norske” områdene på Costa Blanca ligger på “nedre halvdel” av tabellen.

La Manga er en 18 kilometer lang lagune som ligger helt nord på Costa Calida i Murciaprovinsen. Området er spesielt populært blant britiske turiser, men det finner også en del nordmenn og andre skandinaver her (foto: ©otoerres)

De som drømmer om en bolig på øya Formentera syd for Ibiza må belage seg på å hoste opp 7643 euro eller godt over 80.000 norske kroner per kvadratmeter ifølge bolignettstedet Idealista.

Mallorca koster kvadratmeteren 5709 euro i Deya, mens den i San Soan de Labritja og Evissa på Ibiza koster helholdsvis 5165 og 4910 euro, skriver Spaniaavisen.

På “Norskekysten” Costa Blanca er Moraia i Alicanteprovinsen dyrest med en gjennomsnittspris på 2768 euro, eller rundt 29.200 norske kroner per kvadratmeter. På La Manga i Murcia slipper man unna med 1569 euro per kvadratmeter, skriver Europa Press.

Aller billigst er Badajoz som ligger på grensen til Portugal – rundt 70 kilometer vest for Merida i Extremadura. Her kan man få én kvadratmeter bolig for 1148 euro eller 12.600 norske kroner.

Kommentarer