Flere enn 1300 bakkeansatte, kabinmedarbeidere og piloter varsler sak mot Norwegian i Spania. De er svært misfornøyed med behandlingen de har fått av flyselskapet.

Norwegian var før coronakrisen sterkt tilstede med både base og egen bakkeservice på Alicante-Elche Airport. (©otoerres)

De vel 1300 Norwegianmedarbeiderne har gjennom sine spanske fagforeninger Sepla og USO har reist et forlikskrav, som et skritt på vegen til en ordinær rettssak, skriver El País som er Spanias største og mest kjente avis.

Årsaken at Norwegian Air Shuttle nekter å akseptere pilotene og besetningsmedlemmene som ansatte i selskapet tilknyttet selskapets baser i Barcelona, Malaga, Alicante, Tenerife og Gran Canaria.

Les også: Norwegians Spaniavirksomhet i faresonen (april 2020)

De spanske Norwegianmedarbeiderne fikk sist mandag beskjed om å levere inn både uniformer og legitimasjon. Fagforeningene Sepla og USO fordømmer fremgangsmåten og hevder at selskapet med det prøver å unngå utlegg til sluttvederlag, samt slippe unna eventuell gjeld til Seguridad Social, skriver Spaniaavisen.no.

Norwegian hevder selskapets spanske medarbeidere er ansatt i et eksternt firma som flyselskapet nå har avsluttet samarbeidet med. Firmaet er Norwegian Air Resources Spain, som er eid av OSM Aviation.

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER, HER, HER og HER

Det var spanske El Pais som først omtalte denne saken som du kan lese HER (ekstern lenke)

Du kan også lese mere på nettsidene til Sepla og USO HER og HER, samt i Spaniaavisen.no HER

Kommentarer