Britannia Hotel og Speilsalen fikk sin første Michelinstjerne etter kun 10 måneders drift og sikter nå mot nye mål. I juli skal Speilsalen bygge om restauranten og gjenåpner med en egen caviarbar som en del av den nye opplevelsen fra 29. juli. Restauranten ser svært lyst på fremtiden og rigger seg klar for en spennende høst.

Caviar - Speilsalen - Hotel Britannia - Trondheim
Speilsalen Caviar (Foto: Fredrik Ringe)

Christopher Davidsen gleder seg til fortsettelsen og til å utvikle restauranten videre etter sommerferien.

– Etter et fantastisk første år i Speilsalen som kulminerte i en stjerne i Michelin guiden ønsker vi å sikte enda høyere og legge listen enda et hakk opp. Vi har derfor videreutviklet opplevelsen og vil tilby en enda høyere grad av service og interaksjon mellom kokker, gjester og servitører i Speilsalen etter sommeren. Vi føler at vi kan bli enda bedre og kjenner stadig på at vi vil utvikle oss videre. Stjernen var en fantastisk anerkjennelse og starten på det vi ønsker å oppnå med Speilsalen. Nå er det riktig å fortsette å utvikle seg videre og ta det neste steget. Vi har en trang og en lyst til å se hvor langt vi kan dra det. Når vi oppdager ting som kan gjøre oss bedre så gjennomfører vi dem. Vi er kompromissløs på kvalitet og søker hele tiden etter det perfekte». 

Christopher Davidsen - Speilsalen - Britannia Hotel - Trondheim
Christopher Davidsen Speilsalen. (Foto: Wil Lee-Wright)

Les også: Michelin-triumf for Speilsalen på Britannia Hotel (februar 2020)

Rent konkret vil blant annet de to store chambré separéene tas ned og erstattes med to stasjoner med kokker der den ene er en egen caviarbar, der gjestene vil tilbys eksklusiv caviar med tilhørende drikke. Den andre vil være en dessertstasjon der kokken står ute og lager dessert foran gjestene. 

– Vi bygger ned gjestekapasiteten litt i restauranten for å høyne kvaliteten på opplevelsen, det blir noen færre sitteplasser og flere bord for par. For oss handler detteogså om at vi selv har lyst til å fornye oss. Og om vi ikke endrer oss og tør å søke utvikling, så står vi stille og stagnerer – det ønsker vi ikke, fortsetter Davidsen.

Et nytt vinrom blir også en del av nye Speilsalen etter sommeren, der en av Norges mest premierte sommelierer, Henrik Dahl Jahnsen, skal tilby gjestene nye smaksopplevelser og forsterke opplevelsen for vin-connoisseurene:

Henrik Dahl Jahnsen - sommelier - Speilsalen - Britannia Hotel - Trondheim
Henrik Dahl Jahnsen (Foto: Wil Lee Wright)

– Vårt nye vinrom blir et blikkfang i restauranten og jeg ser frem til å vise frem enda mer av faget vårt og sørge for store vinopplevelser i nye Speilsalen. Et av høydepunktene blir et styrket samarbeid med Rossini Caviar og Krug Champagne. Jeg har gleden av å meddele at vi blir ny Krug Ambassade og vil kunne tilby et enda større utvalg av denne fantastiske champagnen på både glass og flaske. Uten å røpe for mye kan jeg love en restaurantopplevelse utenom det vanlige, uttrykker en begeistret Dahl Jahnsen. 

Britannia’s restaurantdirektør Ida Dønheim ser ombyggingen i Speilsalen som et ledd i en langsiktig strategi for å tiltrekke seg flere internasjonale gjester og foodies til hotellet og Trondheim.

– Britannia har seks spennende mat og drikke-konsepter for alle anledninger, der Speilsalen er flaggskipet vårt som leverer mat- og drikke opplevelser på aller høyeste nivå. Både de som jobber der og vi på hele hotellet er opptatt av å bli bedre, og vi ønsker oss enda mer internasjonal turisme i årene som kommer. Derfor gjør vi grep allerede nå for å rigge oss klar for dette og være proaktiv mot nye marked i årene fremover». 

Les også: Gratulerer med 150 årsdagen Britannia Hotel ! (juni 2020)

Flere saker om Britannia Hotel i Trondheim finner du HER

Caviar - Speilsalen - Britannia Hotel - Trondheim
Speilsalen Caviar (Foto: Fredrik Ringe)

Kommentarer