Portugal har mange unike hoteller for den som vil feriere et sted utenom det vanlige. Her har du noen av mest unike hotellene som landet har å by på.

Sublimt villahotell i naturskjønne omgivelser

Omtrent 60 km sør for Lisboa ligger Sublime Comporta, som har både rom, suiter og villaer. Hotellet ligger på et 17 hektar stort naturområde omgitt av furu- og korketrær, sanddyner og rismarker – for ikke å nevne de 60 km med strender i nærheten.

Her føles det som om tiden står stille, og du kan nyte både lokal mat og vin mens roen senker seg i kropp og sjel. Selve hotellet sier at de vil minne gjestene om «magien ved å oppleve mer – med mindre».

Les mer om Sublime Comporta HER

Luksuriøst boutiquehotell i historisk palass

Hvis overdådig luksus er mer din stil, kan du 25 km nordvest for Lisboa sjekke inn på boutiquehotellet Tivoli Palacio de Seteais i UNESCO-byen Sintra som ligger rundt 30 kilometer vest for hovedstaden Lisboa. Det historiske, romantiske palasset er dekorert med vakkert tapet og møbler som leder tankene til 1800-tallet. Men både servicen og fasilitetene er moderne.

Les mer om Tivoli Palacio de Seteais HER

Matkurs på luksushoteller på fjellet

På fjellet ca. 100 km nord for Lisboa finner du to helt spesielle hoteller for mat- og naturelskere: Emotional Hotel og The Nest, som ligger nært hverandre og har samme eier.

Her kan du hjelpe til med å tilberede kveldens meny, laget av den lokale kokken, under ekspertoppsyn av kjøkkenpersonalet. Det er imidlertid også mulig å bare bestille og lene seg tilbake mens kjøkkenpersonalet tryller frem smakfulle retter laget med f.eks. urter fra hagen og med fokus på lokale produkter.

Emotional Hotel har 12 rom samt innendørs termiske bad, mens The Nest har åtte dobbeltrom og tre leiligheter. Begge hotellene har et utendørsbasseng hvor du kan nyte den naturskjønne utsikten, samt bestille yoga og massasje hvis du ønsker. Hotellene har stengt for denne sesongen og åpner igjen i april.

Les mer om Emotional Hotel og The Nest HER

Flere saker om Portugal finner du HER

Kommentarer