Det britiske reisekonsernet Thomas Cook Group, som blant annet eier de nordiske turoperatørene Spies, Ving og Tjäreborg er konkurs. Det ble klart etter at helgens forhandlinger med selskapets kreditorer og private investorer var resultatløse.

Thomas Cook Group - Konkurs - skjermbilde - 2019
(skjermbilde:thomascookgroup.com)

Natt til mandag 23. september var det slutt for Thomas Cook Groups 178 år lange historie. Weekendens forsøk på å redde reisekonsernet endte uten resultat og selskapet vil mandag gå til skifteretten med en oppbudsbegjæring, melder flere internasjonale medier og nyhetsbyråer.

Thomas Cook Group omfatter både turoperatør, reisebyrå og chartervirksomhet, samt drift av flyselskap og hotellvirksomhet (©otoerres)

Konkursen i Thomas Cook Group får følger for reisende med de nordiske datterselskapene Spies (Danmark), Ving (Norge og Sverige), samt Tjäreborg (Finland) og Globetrotter.

Les også: 34.000 nordiske charterturister rammes av Thomas Cook-konkursen

– Vi beklagar verkligen den uppkomna situationen och de besvär som det medför för våra kunder. Vi har på väldigt kort tid, efter det att konkursansökan skickades in, behövt invänta besked om våra flyg kommer upp i luften. In i det sista har vi försökt säkra våra resenärers flygresor, men har snabbt insett att detta inte är möjligt och behöver därför tillsvidare ställa in alla flygavgångar under måndagen, sier Magnus Wikner, som er konsernsjef for Vinggruppen/Thomas Cook i Norden i en pressemelding.

Magnus Wikner ombord i Thomas Cook Airlines Airbus A 321 (arkivbilde: ©otoerres)

Reisende med Spies i Danmark og Ving i Norge og Sverige, samt Tjaereborg i Finland skal være dekket at de nasjonale reisegarantifondene i de respektive land.

Nettsidene til reisegarantiordningene

  • Rejsegarantifonden i Danmark finner du HER
  • Reisegarantifondet i Norge HER
  • Kammarkollegiet i Sverige HER
  • Konkurrens- och konsumentverket i Finland HER

Nettsidene til Thomas Cook Groups nordiske reisearrangører:

  • Spies, Danmark HER
  • Ving, Norge HER
  • Ving, Sverige HER
  • Tjäreborg, Finland HER

Thomas Cook Group skal ved konkursen ha 600.000 reisende på en rekke destinasjoner over store deler av verden. Konsernet hadde over 22.000 ansatte – hvorav 9000 i Storbritannia.

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER og HER

Kommentarer