logo-white

Spis deg gjennom Calvià

Mallorkinsk gastronomi byr på mange velkjente feriefavoritter, men i Calvià kommune på den vestlige delen av øya finner du også et bredt utvalg av tradisjonelle retter og lokale produkter å sette tennene i. Her tipser vi om noen av de lokale produktene du kan skjemme bort smaksløkene med under et besøk i Calvià.

Paella - Sjømat - Nasjonalrett - Spania
Den spanske nasjonalretten Paella med fersk sjømat (pressebilde: visitcalvia.org/related.dk)

Et stort utvalg av ferske grønnsaker

Takket være det varme klimaet og den næringsrike jorda kan det dyrkes et stort utvalg grønnsaker i Calvià. Den kalkrike jorda gjør også at grønnsakene sjelden får sykdommer, og området er derfor kjent for å ha grønnsaker av ekstra høy kvalitet.

Ramellet-tomaten er en av Calviás viktigste grønnsaker. Den sås i april og høstes i august, etter å ha tilbrakt måneder i sommersolen og blitt rød og moden. Tomaten blir da etterbehandlet slik at den kan holde seg lenge uten å miste smak eller kvalitet. Ramellet-tomater brukes ofte i sauser og dressinger eller på brød med olivenolje.

En annen av Calviàs velkjente råvarer er aubergine. Aubergine brukes i et hav av forskjellige lokale retter, og det er alltid rift om de største auberginene når lokalbefolkningen handler på grønnsaksmarkedene.

Det dyrkes også ulike sopp i området. Spesielt om høsten, når sommersolen tar kveld og klimaet blir mildere og fuktig, har de små soppene gode betingelser for å vokse i Calviàs skoger. Fra oktober til desember kan du også gå på soppjakt og sanke kantareller og rød furusopp.

Oliven og olivenolje

Oliven er blitt dyrket i Calvià langt tilbake i tid, og kommunens olivenbønder har lange og stolte tradisjoner. Og her går ingenting til spille, for alt fra fruktene og trærne brukes: oljen til matlaging, kvistene til ved og stammen til å lage møbler.

Tre forskjellige varianter av oliven dyrkes i Calvià: Mallorquina, Arbequina og Picual. Jordsmonnet i de ulike områdene kan ha stor innflytelse på smaken, så hvis du er glad i de salte godbitene, er det nærliggende å prøve mange forskjellige for å finne den du liker best.

Fersk sjømat

Hver dag går fiskere i land i Calvià med garnene fulle av fersk sjømat. Derfor har de aller fleste restaurantene i Calvià sjømat på menyen. Særlig hummer er en fast del av fangsten, og derfor tilberedes det mange ulike retter med hummer i hele kommunen.

Sobrasada

Sobrasada er en typisk mallorkansk pølse som sies å være den mest spiste pølsen i Calvià. Sobrasada er en modnet og lufttørket pølse med rød-oransje farge. Den er laget av svinekjøtt og er litt sterk på grunn av den spanske paprikaen, som gir pølsen den karakteristiske smaken.

Les mer om Sobrasada-pølsene fra Mallorca HER

Sobrasada - Pølse - Calvià - Mallorca
Sobrasada er “nasjonalpølsen” i Calvià på Mallorca (pressebilde: visitcalvia.org/related.dk)

Mostra de Cuines

Siden 2008 har Calvià vært vertskap for begivenheten Mostra de Cuines to ganger i året. Her velger og komponerer områdets restauranter menyer med de beste rettene middelhavskjøkkenet har å tilby, til en billigere pris enn vanlig – for å hylle områdets gastronomi. Menyene består alltid av en forrett, hovedrett, dessert og drikke som vanligvis ikke finnes på menyen. Neste utgave av Mostra de Cuines går av stabelen i løpet av våren, og de aller fleste restaurantene i området deltar.

Les mer om Mostra de Cuines HER

Flere relaterte reisetips og artikler finner du HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Padling er populært, her fra Sørenga i Oslo (Foto: Marius Dalseg/DNT)

Slik blir det påskestemning der du er

(kilde: travelmarket.dk)

Dansk Flyprisindex – Uge 16 2024

(fotokilde: goturkiye.com)

Utenfor allfarvei i Tyrkia: Dra på roadtrip langs Antalyakysten

(Foto: ©otoerres)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo skjærtorsdag 28. mars 2024

(Foto: William Bout på Unsplash )

Hvordan planlegge ferien med barn med bil? Hva du bør vurdere når du planlegger ruten. Fritid for barn i bilen