Matglade som besøker Dubai, kan se frem til å gå på kulinarisk oppdagelse i byens store utvalg av restauranter og kafeer. Med innbyggere fra over 200 forskjellige nasjonaliteter er Dubai en smeltedigel av verdens matretter og smaker.

Masti - Indisk Restaurant - Dubai - Emiratene - UAE
Masti, en indisk restaurant i Dubai (foto: visitdubai.com/related.dk)


Dubai forventer å ta imot 25 millioner internasjonale besøkende i løpet av Expo 2020, som arrangeres fra 1. oktober 2021 til 31. mars 2022.

Les også: Snart Expo 2020 i Dubai

Hvis du vil prøve tradisjonelle peruanske retter inspirert av japanske, kinesiske og spanske matlagingsteknikker, kan du besøke COYA på Four Seasons Resort i bydelen Jumeirah. Stedet er kjent for sitt social dining-konsept, og menyen består av mange småretter som deles av alle rundt bordet. 

Burgerkjeden Pickl åpnet dørene i 2019 og har flere restauranter rundt om i Dubai. Her serveres det saftige burgere med hjemmelagde sauser, pickles og ferske ingredienser. Prøv for eksempel oksekjøttburgeren med kjøtt fra Nebraska eller Chicken Sandos med lokal kylling.

COYA - Peruiansk restaurant - Four Seasons Resort - Jumeirah - Dubai - Emiratene - UAE
Coya byr på blant annet tradisjonelle peruanske retter (foto: visitdubai.com/related.dk)

På restauranten Nobu kombinerer den verdensberømte kokken Nobu Matsuhisa klassiske japanske tradisjoner med moderne kokkekunst. På restauranten, som er en del av den populære resorten Atlantis The Palm, kan du smake på retter med krydret krabbe og stekt andebryst med appelsinmiso.

På Indokine byr menyen på fransk-vietnamesiske retter som blant annet vietnamesisk ravioli, lammekoteletter og en spesiell karri kalt amon cambodgien, en av Kambodsjas nasjonalretter.


Long Tengs meny er et paradis for fans av kinesisk dim-sum, og spesielt de med skalldyr er populære. Restauranten har vunnet flere priser for sin kantonesiske mat, og det anbefales å bestille bord i god tid. Restauranten ligger i Ubora Towers i Dubais Business Bay-distrikt.

Nobu - Japansk restaurant -Dubai - Emiratene - UAE
Fra japanskinspirerte Nobu (foto: visitdubai.com/related.dk)

MASTI, som direkte oversatt betyr «fest og moro», blander moderne mat med indiske tradisjoner i en ny tolkning av indisk mat. Restauranten, som ligger i nærheten av La Mer-stranden, byr på deilige kombinasjoner av indisk mat med internasjonale innslag, inkludert røkt Khakhra-laks, chipotle paneer og Tandoori Chicken Bao. 

I det koselige Satwa-distriktet finner du den populære pakistanske restauranten Ravi Restaurant. Stedet er kjent som et budsjettvennlig og avslappet spisested, som blant annet serverer forskjellige pakistanske karriretter, nybakt naanbrød og velsmakende daal. 


Kokken Stasha Toncev, som opprinnelig er fra Serbia, introduserte Dubai for balkansk mat i 2018 med lanseringen av bistroen 21grams. Her serveres autentiske måltider fra Serbia, Bosnia, Montenegro, Slovenia og Albania. Bistroen ligger i nærheten av Jumeirah Beach og er et opplagt valg for en lunsj før turen går videre til verdensutstillingen Expo 2020.

Ravi Pakistani restaurant - Dubai - Emiratene - UAE
Ravi restaurant i Satwa-distriktet (foto: visitdubai.com/related.dk)


Hvis du liker tyrkiske retter, bør du ta turen innom en av restaurantene i kjeden Sultan Baba Iskender. Her serverer de et vell av originale tyrkiske oppskrifter, inkludert kebab, pita og döner.


Restauranten Kiza serverer retter fra hele det afrikanske kontinentet, og med autentisk interiør er det lett å forestille seg at man er i Afrika. Restauranten, som ligger i Emirates Financial Towers, serverer et bredt utvalg av retter til brunsj, lunsj og middag.


Er du glad i kjøtt? Da bør du ikke gå glipp av Butcher Shop & Grill, som man blant annet kan besøke i Mall of the Emirates og Jumeirah Beach. Det berømte sørafrikanske biffhuset har saftige biffer på menyen, men også biltong, som er et slags tørket oksekjøtt fra Sør-Afrika. 

Jones the Grocer - Burgerrestaurant - Australsk burgerkjede - Dubai - Emiratene - UAE
Den australske burgerkjeden Jones the Grocer er på plass i Dubai (foto: visitdubai.com/related.dk)


Hvis du liker portugisisk mat, bør du prøve restauranten Lana Lusa, som ligger i Wasl 51, et senter med små butikker, caféer og restauranter i Jumeirah. På Lana Lusa serverer de klassiske portugisiske retter, inkludert den velkjente Pasteis de Nata (en pai med vaniljekrem) eller Salada de polvo (salat med grillet blekksprut).

For vegetarianere og veganere er den moderne sørafrikanske restaurantkjeden Tasha’s et must. Her kan du for eksempel nyte en Midtøsten-inspirert brunsj med hummus-toast og appelsinyoghurt med pistasjnøtter, granateple og mynte.

Hvis du vil avslutte ferien med en god burger, har den australske burgerkjeden Jones the Grocer hele seks forskjellige restauranter i Dubai. Blant menyens mest ikoniske retter er de såkalte Sydney Sliders, fylt med wagyu-oksekjøtt, brie, bacon, cheddar og karamellisert løk. Restaurantene serverer også en populær brunsj.

Les flere nyheter og artikler om Dubai HER og HER

Kommentarer