Du er på ferie i London, favorittlaget ditt spiller en viktig Premier League-kamp og du aner ikke hvilke puber som viser fotball. Vi har sett på noen populære sportspuber i London, slik at du slipper å tråle deg gjennom pub etter pub like før kampen sparkes i gang.

Tower Brigde - Themsen - London - BP
Themsen med Tower Brigde og Londons skyline (Photo by Benjamin Davies on Unsplash)

Famous Three Kings (Fulham)

Puben er blitt kåret til årets sportspub ved flere anledninger, og dekker et stort utvalg sportsgrener og idrettsarrangementer – fra sykling og dart til boksing og fotball. Med flere skjermer spredt utover lokalet er det ingen fare for å gå glipp av de dyrebare minuttene, og stemningen er garantert god når det er kamper fra Premier League og Champions League på skjermen. På bet365 kan du følge med på både fotball odds, nyheter og resultater fra de store ligaene, og de gode kampopplevelsene får du på puben.

The Cross Keys (Hammersmith)

Dette er en pub som først og fremst fokuserer på fotball og rugby, og du vil garantert møte på mange likesinnede når du avlegger puben et besøk. Den er berømt for sitt fantastiske drikkeutvalg (spesielt når det kommer til ales) og en fristende meny. Puben ligger litt bortgjemt i en bakgate, og er en typisk brun pub som vi nordmenn forventer å finne i England. De beskriver seg selv som «A quintessentially British local».

The World’s End (Finsbury Park)

Kanskje den mest populære fotball-puben i Nord-London, og en stor favoritt blant Arsenal-supportere. «The Gunners» endte på 8. plass i fjorårets Premier League, men selv Jürgen Klopp mener at de er et langt bedre lag enn de viste forrige sesong. Faktisk, så tror han at de kan kjempe om ligatittelen når manager Mikel Arteta har fått ordentlig skikk på laget. Det er uansett ingen tvil om at stemningen er stor når Arsenal-supportere samles på «The World’s End». Puben har både Sky Sports- og BT Sports-kanaler.

Greenwood Sports Pub and Kitchen (Westminster)

Greenwood ligger rett ved Victoria Station, og er en av de mest populære sportspubene i London. Fotball, golf, tennis eller Formel-1, uansett hvilken sport du foretrekker er det nesten garantert at Greenwood innfrir. Puben lokker med gigantiske HD-skjermer, og forklarer selv at de ikke bare elsker sport, de lever og ånder for det. Her kan vi nesten garantere god stemming (avhengig av resultatet, vel å merke).

TV- Fotball - Sportspub - London - Marco Verch - Flickr
Fotball på TV-skjermen (Soccer ball and TV av Marco Verch via Flickr (CC BY 2.0)

The Alexandra (Clapham Common)

Sør i England finner vi The Alexandra, bedre kjent som «The Alex» blant lokalbefolkningen. De har slukket tørsten til ølglade gjester i 150 år, og er en kjent og kjær pub i London. Mange mener det er den mest sjarmerende sportsbaren i byen, og her tilbys et stort sportsutvalg over to etasjer. Puben vises til og med gælisk fotball, samt spanske og italienske fotballigaer regelmessig, da de har sikret seg et enormt utvalg TV-kanaler for å tilfredsstille alle sportsinteresserte gjester.

Tusenvis av puber

Det er tusenvis av puber i London, og det er ingen grunn til å frykte at det vil bli en mangel på puber selv om det har vært varslet om en stor pubdød i Storbritannia siden årtusenskiftet. Puber er en viktig del av den britiske kulturen, og organisasjoner som CAMRA (Campaign for Real Ale) jobber med å promotere og løfte «real ale» og tradisjonelle puber.

De fleste puber har rikelig med informasjon om hva de viser av sport på nettsider og sosiale medier, og mange annonserer dessuten om dette utenfor puben.

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER og HER

Kommentarer