- Menorca er en kjempespennende nyhet fra Bodø! Vi har over flere år mottatt henvendelser fra personer som ønsker å reise direkte til Mallorca, men nå har Star Tour valgt å sette opp direkteturer til den mindre naboøya, som er en kanskje enda mer spennende destinasjon som færre har besøkt. Direkteturer fra Bodø lufthavn er svært populære og vi håper og tror at flyene fylles av Nordlendinger, sier Marthe Andersen, som er kommersiell sjef ved Bodø Lufthavn.

 

Miljø i fokus

På Menorca har turismen fått utvikle seg rolig, alltid med tanke på miljø og kulturarv. Interessen for bærekraftig utvikling gjør øya til et grønt forbilde for mange turiststeder i Middelhavet, Menorca er også vernet av UNESCO som et såkalt biosfærereservat, noe som betyr at alle arter fra mygg til blomster er beskyttet.

Nora Aspengren (Star Tour)

Nora Aspengren (Star Tour)

– Menorca er en vakker øy som er grønn på alle måter. Den har en frodig natur og her jobber man virkelig for miljøvennlig turisme. Flere av våre hoteller er miljøsertifiserte og øya er lite utbygd sammenlignet med de andre baleariske øyene. Bodø er et viktig knutepunkt i Nord-Norge og det gleder oss at vi nå kan tilby denne naturskjønne øya fra og med neste sommer, sier Nora Aspengren, som er kommunikasjonsansvarlig i Star Tour.

Aktiv Ferie

På Menorca finnes mange ulike muligheter for de som vil ha en aktiv, miljøvennlig ferie. Øya har et 200 kilometer langt stisystem som er perfekt for sykling, trekking og ridning. Mange av de bortgjemte badevikene kan kun nås til fots eller på sykkel. Alle stier er tydelig merket og det er lett å finne frem til sin egen, nesten private strand.

Tilbudet fra Bodø Lufthavn Sommer 2016:

  • -Bodø-Menorca- Hver søndag i perioden 22. mai til 02. oktober 2016
  • -Star Tour tilbyr 6 ulike reisemål på Menorca: Cala´n Bosch, Cala Galdana, Cala Santandria, Mahon, Punta Prima, Es Canutells
  • -Beregnet flytid er cirka 4 timer og 35 minutter

Les mer om Menorca HER

Fakta om Bodø Lufthavn:

  • Sjette største lufthavn i Norge
  • Nord-Norges største hub
  • 49 500 Utenlandsreisende direkte fra Bodø Lufthavn i 2014
  • +10 % Vekst i utenlands trafikken per juni 2015
  • Totalt 1,7 millioner reisende i 2014

Kommentarer