Gleder du deg til å nyte en kopp kaffe og en iskrem i solen? De fleste kan visst ikke vente. Tirsdag den 20. mars begynte våren ifølge kalenderen, så i Berlin åpnet både is-kafeer og loppemarkeder, det arrangeres vårfester, utflukter og leting etter påskeegg.

Her noen tips om hvordan du kan innlede våren i Berlin:

Blomstring på sitt fineste i Berlin:

Langs den tidligere grenselinjen.

Her kan du ta bilder under et tak av morelltrær i full blomst. Alleen med den fantastiske vårblomstringen starter i Schwedter Strasse, på hjørnet av Gleimstrasse. Blomstene viser seg i all sin prakt når du går over broen ved Bornholmerstrasse og følger stien langs Norwegerstrasse.

Mauerpark

Parken lokker ikke bare med sitt legendariske loppemarked og sin friluftkaraoke som arrangeres i helgene, den er også et flott utgangspunkt for morellblomst-turen.

Müggelturm

Gå opp i Müggeltårnet og nyt den praktfulle utsikten over Müggelsee og vårblomstringen.

Britzer Garten

Denne hagen er en av Berlins aller fineste blomsterparker. Om våren beruses du av perlehyasinter, russeblåstjerner og spisslønn.

Tegeler See

Hvis du spaserer i den nordlige delen av Berlin, så nyt havet av tulipaner på Greenwich-promenaden ved Tegeler See.

Hvis du vil se det tyske turistkontorets  og Visit Berlins 24 tips til å oppleve vårblomstringen i Berlin, så klikk HER.

Les mer om Berlin HER og HER

Påskebål i Britzer Garten

Lørdag 31.mars, klokken 18.00, tennes det store bålet i Britzer- hagen — ved bredden av innsjøen. Vinterens ånd skal nok en gang fordrives…

En musikkgruppe sørger for god underholdning med de beste låtene fra seks tiår. Det serveres varm gløgg eller kaldt øl — avhengig av været.

Brannvesenet er til stede og sørger for sikkerheten — og ungene får se hvordan en brannbil ser ut fra innsiden.

Les også: Påskemarkeder og vårfester i Berlin – Les mer om påskebålet i Britzer Garten HER – Les flere saker om Berlin HER 

Les flere saker om Ferielandet Tyskland HER og om Reiselandet Tyskland HER 

 

Kommentarer