Folket har talt: Stavern i Vestfold er Årets Sommerby — for fjerde året på rad. Konkurransen ble holdt av reisenettstedet Reiseguiden.

(reiseguiden.no)

(reiseguiden.no)

Både Stavern, Kragerø og Tønsberg har ligget høyt på lista år etter år, men Stavern har alltid vært en soleklar favoritt. I år sikret den lille byen seg tittelen Årets Sommerby for fjerde året på rad.

— Vi er ikke overrasket over seieren. Stavern er blant annet kjent som Kunstnernes by og har store trekkplastre som Stavernfestivalen, Glade dager, en haug med flotte strender, koselige gågater og 200 dager med solskinn i året, sier Nina Bjordal, redaksjonsansvarlig på Reiseguiden.

— Stavern har nå toppet listen som beste sommmerby 4 år på rad, og er dermed en stabil og verdig vinner, sier Nina Bjordal, redaksjonsansvarlig på Reiseguiden.

I toppen av lista ligger også byer som Kragerø, Arendal, Tønsberg og Risør.

— Det synes at folk er glad i små byer som har gode kulturtilbud om sommeren, sier Nina Bjordal, redaksjonsansvarlig på Reiseguiden.

Ny på Topp 10-lista fra i fjor til i år er Arendal som i år kapret 3.plassen, samt Risør, Rjukan og Bergen.

— Små byer og kystperler troner ofte som folkets sommerfavoritter, og da gjerne på sør- og østlandet. Hovedstaden nådde ikke opp til Topp 10-listen i år, mens Bergen som ikke var med på listen i fjor klarte å karre seg opp til en 10.plass i år, sier Nina Bjordal, redaksjonsansvarlig på Reiseguiden.

Kåringen av Årets Sommerby ble gjennomført i perioden 25.mai-06.juni på nettsiden Reiseguiden og det var 5 160 som var med og stemte på sin favoritt.

Årets Sommerby 2016 — Topp 10

(Plassering for 2015 i parentes)

1. Stavern (1)
2. Kragerø (2)
3. Arendal (Ny)
4. Tønsberg (3)
5. Risør (Ny)
6. Rjukan (Ny)
7. Kristiansand (7)
8. Fredrikstad (5)
9. Sandefjord (9)
10. Bergen (Ny

Kommentarer