Trysil, Norges største ski- og stisykkelsted, har hatt en enorm utvikling de ti siste årene. Siden 2008 er det investert hele 2,5 milliarder kroner i det lokale reiselivet. Nå girer destinasjonen opp og skal etter planen investere nye 3,7 milliarder de neste ti årene.

Disse har stor tro på Trysil fremover. Fra venstre: Bjarne Sletten (daglig leder i Trysil Alpine Lodge), Johan Swärd (daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag), Gudrun Sanaker Lohne (daglig leder i Destinasjon Trysil), Helge Bonden (Destinasjonssjef i Skistar Trysil), Per Morten Hektoen (står bak prosjektet The Lodge Trysil). (Foto: Ola Matsson/Skistar)

I desember 2019 åpner den nye flyplassen Scandinavian Mountains Airport kun 40 minutters kjøretur fra Trysil. Trysils internasjonale satsning over flere tiår skyter dermed ytterligere fart.

– Vi mener det kommer til å bli snakk om tiden før og etter åpningen av flyplassen, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

– Flyplassen vil gi oss flere internasjonale gjester fra blant annet Storbritannia, Tyskland og Nederland”.

Når Scandinavian Mountains Airport åpner i desember i år, får 200 millioner mennesker en reisetid til Trysil innenfor fire timer. Slik så flyplassområdet ut før snøen la seg høsten 2018. (Foto: Martin Forrs/Scandinavian Mountains Airport)

Les også: Første spadetak for fremtidens Scandinavian Mountains Airport (oktober 2017)

Investerer for fremtiden

Det er blitt investert 2,5 milliarder kroner i Trysilfjellet de siste ti årene. To store resorthotell med til sammen 2000 senger, nye heiser, restauranter, barneområder, snøproduksjon og nye tomteområder er bare noen av investeringene som er gjort.

– Vi forventer at Scandinavian Mountains Airport vil gi Trysil mange nye gjestedøgn de neste årene. Det betyr at vi må utvikle destinasjonen for å kunne ta imot flere gjester. Aktørene i Trysilfjellet rapporter at de vil investere 3,7 milliarder for å utvikle destinasjonen for fremtiden. Dette fordeler seg på eiendomsutvikling for 2,78 milliarder kroner, 789 millioner kroner til utvikling av attraksjoner og over 100 millioner kroner til infrastruktur. I tillegg vil det investeres i de ansatte for å levere service over forventning, sier Sanaker Lohne.

Trysil Alpine Lodge er et av de største prosjektene for å utvikle flere senger i Trysil, og bak prosjektet står fem tryslinger fra familiene Sletten og Sørhuus. På bildet ser man tegninger av byggetrinn 1, hvor salgstarten er 16. mars. Dette bygget vil ha en verdi på 900 millioner kroner. ( Illustrasjonsfoto)

Største eiendomsutviklingsprosjekt

Bak et av de største prosjektene for å utvikle flere senger i Trysil står fem tryslinger fra familiene Sletten og Sørhuus.

Trysil Alpine Lodge, som hadde salgsstart på byggetrinn én 16. mars, vil i løpet av de neste ti årene ha 2000 nye sengeplasser, midt i skianlegget. Det første bygget i prosjektet har en verdi på 900 millioner kroner.

Trysil Alpine Lodge blir et helårsåpent leilighetskompleks/hotell med 2000 senger. Prosjektet skal ferdigstilles i seks byggetrinn i løpet av 10 år. Det ligger midt i skianlegget — Trysils beste plassering. Det blir noen fantastiske bygg, tegnet av det anerkjente arkitektkontoret 359Design i Denver, Colorado. Trysil Alpine Lodge vil formes som et sentrum med butikker, aktiviteter og restauranter. (Illustrasjonsfoto)

– Trysil Alpine Lodge blir et helårsåpent leilighetskompleks med aktiviteter, restauranter og butikker, forteller Bjarne Sletten, daglig leder i Trysil Alpine Lodge.

– Vi synes det er vanvittig spennende med alt som har skjedd her, blant annet satsingen på stisykling og sommerturisme, og alt som kommer til å skje i Trysil fremover. Flyplassen blir helt klart en milepæl for oss, og vi gjør nå vårt for å kunne ønske enda flere internasjonale gjester velkommen til Trysil”.

Les også: Sterk vekst i det internasjonale markedet (februar2018)

– Skistar har siden 2005 investert over 1 milliard kroner i Trysil. Vi planlegger ytterligere investeringer for å håndtere forventet vekst i antall gjester i årene fremover, sier Helge Bonden, destinasjonssjef i Skistar Trysil. Utbygging av nye restauranter, skianlegget og snøsystemet er bare noen av prosjektene som ligger i planen. (Foto: Ola Matsson/Skistar)

Samarbeid har vært nøkkelen for suksess

Det har skjedd mye i Trysil de siste årene, og det er helt klart at fremtidstroen er stor.

– Vi har vært flinke til å samarbeid på destinasjonen for å sikre en helhetlig utvikling. Det er en av nøklene til suksessen. I tillegg har vi en god balanse mellom kalde og varme senger og mellom antall sengeplasser og aktiviteter. Vi har hatt fokus på å være en effektiv, og ikke minst bærekraftig turistdestinasjon, forteller Sanaker Lohne.

– Og alle disse tingene skal vi ta med oss og utvikle på den videre reisen vår”.

Les flere saker om Trysil HER og om Scandinavian Mountains Airport HER

Les mer om Scandinavian Mountains Airport HER (ekstern lenke) 

Like ved Radisson Blu Resort finner man The Lodge Trysil. 57 leiligheter i bygg 1 er nå utsolgt og klar til påsken 2019! 15. februar la de ut nye leiligheter for salg i bygg 2. 18 av disse 56 leilighetene er allerede solgt. Bak prosjektet står brødrene Per Morten og Trond Ola Hektoen. (Illustrasjonsfoto)

Kommentarer