London Gatwick har passert København-Kastrup på listen over Norwegians største flyplasser målt i tilbudt setekapasitet. Storbritannia og USA har også skjøvet Danmark ned på sjetteplassen på listen over selskapets viktigste markeder.

Storbritannia blir et stadig viktigere marked for Norwegian. Selskapet er nå det tredje største operatør på London Gatwick (Foto: Steve Bates)

Storbritannia blir et stadig viktigere marked for Norwegian. Selskapet er nå det tredje største operatør på London Gatwick (Foto:
Steve Bates)

Norge er fortsatt Norwegians viktigste marked målt i ASK (Available Seat Kilometres). Deretter kommer Spania, USA, Sverige og Storbritannia. Danmark har nå falt ned til sjetteplassen. Dette tiltross for at selskapets tilbudte setekapasitet på det danske markedet økte med 12.5 prosent i forhold til 2015, melder standby.dk.

Når det gjelder USA og Storbritannia sa var økningen målt i ASK på henholdsvis 49 og 43 prosent ifølge en oversikt utarbeidet av nettstedet anna.aero.

Målt i ASK er Oslo lufthavn Gardermoen fortsatt Norwegians største flyplass. Deretter kommer Stockholm Arlanda og London Gatwick som denne sommeren har skjøvet København Kastrup ned på fjerdeplassen. Selskapets øvrige ti største lufthavner målt i ASK er Malaga, New York JFK, Los Angeles, Helsingfors, Barcelona og Alicante.

Kommentarer