Den internasjonale dokumentarserien «Flyhavarikommisjonen» har dedikert en hel episode til flyulykken på Stord lufthamn i 2006. Episoden vil sendes i 170 land og har norgespremiere 4. januar klokka 21.00 på National Geographic Channel.

I første episode av «Flyhavarikommisjonen» rekonstrueres Stord-ulykken fra 10. oktober 2006 hvor et fly fra Atlantic Airways, chartret av Aker Kværner, kjørte av rullebanen ved Stord lufthamn. Fire personer omkom og tolv ble skadet i den tragiske ulykken. Undersøkelsene til Havarikommisjonen viser at spoilerne ikke felte seg ut under landingen. I tillegg var rullebanen fuktig, noe som resulterte i dampputer under dekkene slik at bremsene ikke fungerte som de skulle.

Flyet (oy-crg) som havarerte på Stord lufthamn i 2006 fotografert på Vagar lufthavn på Færøyene  i juni 2005 (©otoerres)

Flyet (oy-crg) som havarerte på Stord lufthamn i 2006 fotografert på Vagar lufthavn på Færøyene i juni 2005 (©otoerres)

«Flyhavarikommisjonen: Stord-ulykken» rekonstruerer hele hendelsesforløpet – fra ulykken skjedde til granskningen av bevisfunn og konklusjon. Episoden vil sendes i 170 land og på 45 språk utenfor USA.

Norgespremiere blir  mandag 4. januar klokka 21.00 på National Geographic Channel.

Den populære dokumentarserien «Flyhavarikommisjonen» har i fjorten sesonger etterforsket noen av verdens mest kjente og ekstreme luftfartskatastrofer.

Serien baserer seg på intervjuer, beviser og øyevitneskildringer for å lage en gripende rekonstruksjon av ulykkene.

 

Les mer om Stord-ulykken på Wikipedia HER 

Kommentarer