Chris Evert og Eugenie Bouchard med Singapore`s skyline i bakgrunnen (foto: STB)

Chris Evert og Eugenie Bouchard med Singapore`s skyline i bakgrunnen (foto: STB)

For første gang i historien arrangeres tennisverdenens mest glamorøse begivenhet, WTA-finalen, i Stillehavsområdet. Startskuddet går om kort tid, og vertsbyen Singapore summer allerede av liv og spenning. Sesongfinalen ligger nemlig an til å bli en internasjonal idrettsbegivenhet av de sjeldne, og særlig opplevelsene for fansen har fått et betydelig løft til glede for alle som gjester byen mellom 17. og 26. oktober.

WTA-finalen i Singapore blir større og bedre enn noen gang. Det betyr flere konkurransedager og flere kamper, og både på og utenfor banen vil det skje mye spennende under hele finalen. Fans og besøkende vil blant annet få oppleve flere områder for fansen, en turnering med tennissportens kommende stjerner (WTA Rising Stars Exhibition) og oppvisningskamper med flere store tennislegender (WTA Legends Exhibition). Formålet med alle arrangementene er å bringe fansen og stjernene tettere på hverandre.

Stjerner på løpende bånd

Maria Sharapova, Simona Halep og Serena Williams er blant de mange verdenskjente stjernene som skal i aksjon på tennisbanen under WTA-finalen. Arrangørene lover tennis i verdensklasse, drama på banen og et stjernespekket program som vil gi alle tennisfans en opplevelse for livet. Men det er ikke bare tennisstjernene som avlegger Singapore et besøk når sesongfinalen setter byen på hodet. Etter kampene 24. oktober kan fansen få med seg en eksklusiv konsert med Mariah Carey i forbindelse med hennes “Me. I am Mariah”-turné.

The Sports Hun i Singapore (foto STB)

The Sports Hub i Singapore (foto STB)

Finalen går av stabelen i Singapores nye, gigantiske sports- og kulturarena, Singapore Sports Hub, som skal arrangere WTA-finalene de neste fem årene, fra 2014 til 2018. Her skal fremtidens store idrettsarrangementer finne sted, sette Singapore på den internasjonale idrettskalenderen og ikke minst skape arbeidsplasser for de lokale innbyggerne. Og WTA-finalene er et viktig skritt på veien.

Når lyset slokkes på banen…

Også utenfor tennisbanen har Singapore spennende opplevelser og masse liv å tilby. Besøkende kan få et innblikk i landets fascinerende historie og rike kulturarv, for eksempel i Little India, hvor den indiske Deepavali-festivalen arrangeres på samme tid som finalen. En tur gjennom de opplyste og pyntede gatene gir et levende inntrykk av Singapores fargerike kulturhistorie.

Singapore`s berømte skyline om natten (foto STB)

Singapore`s berømte skyline om natten (foto STB)

Man bør også få med seg solnedgangen over Singapore fra en av verdens flotteste innendørs hager, “Gardens by the Bay”, eller besøke den legendariske loungen “Pangaea” ved Marina Bay Sands’ Crystal-paviljonger, som ellers er mest kjent fra byer som New York, Miami og London.

Travelmarkets guide til Singapore finner du HER

Mange vil gjerne shoppe litt, noe som er lett i Singapore. Her finner man naturligvis klassiske stormagasiner med lange åpningstider, men vi anbefaler også en titt innom de lokale designerbutikkene, blant annet i Haji Lane. Her er de gamle såkalte “shophouses” bygget om til små, koselige butikker hvor man kan gjøre gode funn til en rimelig penge.

"Supertrærne" i Singapore`s "Garden by the Bay" (foto STB)

“Supertrærne” i Singapore`s “Garden by the Bay” (foto STB)

Fra jordbær og champagne til kaya toast og chendol

Hvert land har sine tradisjoner — det er en ubestridt kjensgjerning. Og ettersom Singapore står som vertsnasjon for WTA-finalene de neste fem årene, kan det være fint med litt kunnskap om den lokale idrettskulturen. Her er noen gode tips for å blande seg med de lokale:

  • Rop “Shiok” — gjerne høyt og ofte. Det er et uttrykk for glede og brukes for eksempel når en spiller serverer en flott backhand.
  • Krydre setningene med et “lah” for å virke overbevisende. Uttrykket brukes bare i Singapore, for eksempel i setninger som: “That serve was so amazing, lah!”
  • Reis deg, strekk hendene i været og bli med på Kallang-bølgen, en morsom aktivitet som bedrives ved alle gode idrettsarrangementer i Singapore.
  • Glem jordbær med fløte, laksecrostini, agurksandwich og Pimm’s cup. I Singapore vil dine WTA-favoritter være samosa, kaya toast og chendol — sistnevnte er en dessert som sies å virke forfriskende og holde deg hydrert.

Les mer om Singapore og WTA-finalen HER og HER  

Fyrverkeri ved Singapore`s Sports Hub (foto STB)

Fyrverkeri ved Singapore`s Sports Hub (foto STB)

Kommentarer