Over 1000 inviterte gjester feiret innvielsen av nye Quality Airport Hotel Gardermoen. Nå har hotellet ambisjoner om å doble omsetningen i et kokende konferansemarked.

Fra åpningsfesten til Quality Airport Hotel Gardermoen (photocredit: jonas berglund)

Etter ett år med utbygging og totalrenovering, kunne Quality Airport Hotel Gardermoen ønske gjestene velkommen til den offisielle åpningen av hotellet. Totalt er det investert 350 millioner kroner i konferansehotellet, som både er oppgradert med ny nordisk drakt og utvidet med en rekke fasiliteter. Nå satser hotellet på å vinne konferansekampen i et av Norges mest ekspansive områder.

- Hotellmarkedet rundt Oslo lufthavn er et viktig satsingsområde for Nordic Choice Hotels. Med utbyggingen av Quality Airport Hotel Gardermoen kan vi tilby gjestene et konferansehotell i verdensklasse, med 455 fantastiske hotellrom, 500 m2 utstillingsområde og 700 m2 kongress-sal. I tillegg kan gjestene nyte norsk natur rett utenfor hotelltrappa. Her kan man ta seg en løpetur i marka før frokost og det er det ikke mange flyplasshoteller som kan skilte, sier eier og styreleder i Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen.

Petter A. Stordalen (photocredit: jonas berglund)

Pensjonsselskapet KLP eier eiendommen og har investert over 300 millioner kroner til totalrenovering og utvidelse av hotellet.

- Vi er sammen med Nordic Choice Hotels veldig godt fornøyd med det ferdige resultatet. Hotellet er nå et av Norges beste konferansehoteller, sier Christopher Raanaas, direktør for hotellforvaltning i KLP Eiendom.

Storslått åpning

Quality Airport Hotel Gardermoen sparte ikke på kruttet under gårsdagens innvielsesfest. I kjent stil underholdt eier Petter A. Stordalen de feststemte gjestene, som både fikk servert konsert med den verdenskjente DJ-en Matoma og underholdning av kveldens konferansier Herman Flesvig.

- Gårsdagens åpningsfest var en hyllest til alle de fantastiske medarbeiderne og gjestene våre. Vi er utrolig stolte av at Quality Airport Hotel Gardermoen nå befester sin posisjon som et av flaggskiphotellene til en av Nordens største kjeder, Quality Hotel. Med alle fasiliteter på ett og samme plan, kan vi tilby en helt rå logistikk og effektivt kvalitetsprodukt til gjestene våre, sier Anne Margrethe Tveit, hotelldirektør for Quality Airport Hotel Gardermoen.

Les også: Quality Airport Hotel Gardermoen åpner dørene etter massiv utbygging (mars 2018)

Quality Airport Hotel Gardermoen (photocredit: jonas berglund)

Hotellet holdt åpent gjennom renoveringen som startet i februar 2017, men åpnet for fullt i midten av mars 2018. Allerede nå har hotellet solgt mer enn 50 prosent av prognosen for 2019, og med den etterspørselen man nå erfarer, vil omsetningen trolig dobles i 2020 kontra 2016 som var siste fulle driftsår før renoveringen.

- Bedre plassering som konferanse- og eventhotell finnes knapt. Flyplassene er de nye knutepunktene, og de neste årene vil markedet på Gardermoen bli desto større. Ved siden av hotellet bygges det en 5000 dekar stor næringspark, som vil bety opp mot 40 000 arbeidsplasser. I tillegg er det få minutters kjøring til Oslo lufthavn, E6 er rett utenfor døren, og natur og turområder i umiddelbar nærhet. Det siste skal man merke i hele hotellet. Målet er at utenlandske gjester skal føle at de har opplevd Norge selv om de ikke beveger seg utenfor hotellet, sier Anne Margrethe Tveit, hotelldirektør for Quality Airport Hotel Gardermoen.

Anne-Margrethe Tveit (Foto: Jonas Berglund)

Les også: Massiv utbygging av Quality Airport Hotel Gardermoen (mai 2016)

Quality Airport Hotel Gardermoen er det første konferansehotellet som ble bygget i Gardermoen-området tilbake i 1986, og har vært gjennom ytterligere tre utvidelser siden den gang. Etter totalrenoveringen er bygget utvidet med ytterligere 7000 m2. Dette inkluderer topp moderne konferansefasiliteter med store utstillingsarealer og en kongress-sal på 700 m2. Inspirasjonen til hotellet er hentet fra naturen og det nordiske, hvor rolige mørke flater brytes opp med detaljer i naturlig tre og grønne soner. Samtidig har man passet på å innlemme elementer som trekker mot det internasjonale når man har innredet de 455 rommene, samt hotellets restaurant og bar, Brasserie X og ‘Granbar’ med shuffleboard.

Fakta:

  • 455 fantastiske hotellrom
  • 25 møterom
  • 500 m2 utstillingsområde
  • 700 m2 kongress-sal
  • A la carte restaurant med Brasserie X
  • GranBar med shuffleboard, flipperspill og foozball-bord
  • Innendørs treningsstudio

Les flere nyheter om Quality Hotels HER og om Nordic Choice Hotels HER — Flere B2B-nyheter finner du HER og HER

Kommentarer