Sveriges langstrakte sandstrender innbyr til deilig sommerstemning, vannmoro og after beach ved havkanten. Halland – kjent som Sveriges Riviera lokker med en kyststripe fylt av sydenstemning. Her noen tips om hvordan du får den ultimate strandferien på den andre siden av grensen.

Falkenberg Strandbad (Foto: Marie Hidvi/Visit Sweden)

Enten du er av den aktive sorten, en solglad badeturist eller en som vil danse deg inn sommernatten på afterbeach, finnes det muligheter langs hele den svenske rivieraen. Pakk badetøyet og snu nesa mot øst, det er klart for sommerferie i Sverige! Her er Visit Swedens beste tips til strandliv i Halland:

Tylösand – Sveriges berømte after beach

After Beachen i Tylösand er en riktig klassiker. Hit kommer tusentalls gjester hvert år for friske drinker og bra musikk under solfylte sommerdager.

Solgården, hvor After Beachen finner sted, tilhører Hotel Tylösand og er plassert mellom de vakre sanddynene og hotellet. Fra sen ettermiddag, daglig hele sommeren, er det fullt hus til tonene av de daglige after beach-artistene.

Er du ute etter den ekstra luksusfølelsen kan du booke et VIP-bord på en av de værsikre terrassene. Da får du utsikt over scenen, havet og alle menneskene som nyter den fantastiske stemningen.

Les mer om After Beachen i Tylösand HER

Tylösand (foto: pamela.se/visit sweden)

Chill out på Mellbystrand

Chill out i Laholm er en restaurant av en litt spesiell karakter, den holder nemlig til i en container nede på stranden. Ta et glass vin i sola eller en velsmakende matbit, med utsikt til stranden og bølgene. Chill out verdsetter bra råvarer og god kvalitet, her legges det mye omtanke og kjærlighet ned i rettene.

Les mer om Chill out i Laholm HER

Strandlyckans surfekafé

Laholms første surfekafé har åpnet på Mellbystrand! Gjør som surferne med solblekede saltvannskrøller, og ri på bølgene, eller ta en is eller en enkel matbit mens du venter på å bestige neste bølge.

Daniel Westlund, Sveriges Robinson-vinner, kommer være kaptein på Strandlyckan og lose dere stødig gjennom god mat, live musikk og diverse surfe-aktiviteter. 

Les mer om Strandlyckans surfekafé HER

Flip Flop Beach Bar & Rooms — Strandliv med karibisk twist

Mellom sanddynene på den finkornede stranden Olofsbo ligger et sjarmerende lite hus. Flip Flop Beach Bar and Rooms er et overnattingssted og en strandbar med deilig musikk og karibisk stemning.

Flip Flop Beach Bar & Rooms (Foto: Marie Hidvi/Visit Sweden)

Det kulinariske kartet består av retter som er inspirert av både det europeiske og karibiske kjøkken, eller “eurobean” som de kaller seg. Over grytene står kjøkkensjefen Bobo Bergström, som er toårig vinner av Årets kokk i Vestindia. Når du har spist og badet tilstrekkelig står mengder av ulike aktiviteter for tur.

Les mer om Flip Flop Beach Bar and Rooms HER

Ocean Hotel – behagelig strandliv og god service

I restauranten Ocean Hotel kan du nyte en herlig middag ved havet kun to steg fra Skrea strand. En fullsatt terrasse med after beach-fysne mennesker gjør det til en av sommerens høydepunkter. Alle rommene er personlig innredet med håndplukkede detaljer og nøye utvalgte møbler.

Les mer om Ocean Hotel HER

Restauranten Ocean Hotel (Foto: Marie Hidvi/Visit Sweden)

Bistro Mer og Falkenberg Strandbad – enkelt badeliv eller luksus strandspa

Bistro Mer en skjønn sommerrestaurant i Falkenberg Strandbads lokaler like ved stranden. Etter en heldag på Skrea strand kan du spise smakfulle sommerretter eller steinovnsbakt pizza. Når solen går ned har du et deilig spa å nyte, både innendørs og utendørs.

Les også: Sveriges fire beste luksus-spa ligger på vestkysten

Falkenberg Strandbad er et av de fineste spa-hotellene på vestkysten i Sverige, med en fantastisk plassering langs sandstranden Skrea. Det hele minner om et resort ved Middelhavet eller Hamptons, her er det bare å drømme seg bort med egenpleie og avslapping.

Les mer om Falkenbergs Strandbad HER

Apelviken er en lang sandstrand med klipper i nord og en badebrygge i sør. Med sitt langgrunne vann er stranden en velbesøkt plass for barnefamilier under sommermånedene.

Apelviken er også Sveriges kjente surfeparadis, og her finnes en surfe-senter hvor det leies ut brett og holdes kurs. Her finnes det flust av butikker, restauranter, kiosker og minigolf.. 

Les mer om Apelviken HER

Villa Surfgården (Foto: Niklas Tilldal/Visit Sweden)

BeachTravels Hangout – Copacabana i Halland

BeachTravels Hangout tilbyr strandkos med restaurant og uteservering med hengekøyer, husker, solstoler, musikk og palmer – alt for å skape en eksotisk følelse som går hånd i hånd med beachvolleyball.

Her finnes det seks volleyballbaner i toppklasse som er gratis for alle å bruke. Meld deg på et grunnkurs eller gå på en drop in-time. Alle er hjertelig velkomne til å henge og spille, og oppleve en deilig sommerkveld ved en av Sveriges fineste strender.

Les mer om BeachTravels Hangout HER

Getterön 1:a vik

Ute ved Getteröns første vik finnes en fin sandstrand, klipper og brygger for badenymfer og solglade besøkende. Varbergs første snorkel-rute er anlagt her ute for de som vil utforske livet under havoverflaten. Stranden er barnevennlig med både grunt vann og rutsjebane.

Les mer om Getterön 1:a vik HER

Söderpiren – After beach for gode venner

Söderpiren er et unikt strandsenter på Västra Stranden i Halmstad, rett ved småbåthavnen. Både fika og lunsj finnes i det koselige miljøet ved sjøen.

Ønsker du velvære og avslapning tilbyr Söderpirens spa badstue, kaldkulp, relaxrom og utendørs badetønne. Den magiske utsikten over stranden får du på kjøpet.

På Söderpiren er også de firbente velkomne, Västra Stranden er nemlig Halmstads offisielle hundestrand. Sett dere ned på uteserveringen og kjøp et glass til deg eller hundeis til din beste venn.

Les mer om Söderpiren HER

Badhusviken

Ved Badhusviken nedenfor Kallbadhuset finner du Barnens Badestrand og Fästningsbadet. Barnens Badestrand er en barnevennlig strand med langgrunt vann, perfekt for barn som vil bygge sandslott , plaske og leke.

Langs piren finnes det en treplatting med en rampe ut i vannet, som gjør det lett å bade for de som bruker rullestol eller rullator. Fästningsbadet med soldekk, badebrygge og hoppetårn ligger ute ved festning piren og tilbyr en plass for både sol, bad, hopp og lek på dypt vann, midt i sentrum av Varberg.

Les mer om Badhusviken HER

Vilshärad — Tapas, pintxos og After Padel

After beachen i Vilshärad er en klassiker som har holdt det gående siden 2007. Her har du en fantastisk utsikt over havet samtidig som du kan gynge til deilige toner og friske drinker.

Rett ved after beachen finnes også en av Sveriges beste padelbaner – Vilshärad padel. Padel er en blanding av squash og tennis, hvor det spilles på to banehalvdeler med nett og vegger.

Kombiner after beach med et dupp i det blå og en tur på padelbanen.

Gjengen fra den velkjente stedet Zigges Garage drifter i år restauranten, hvor det kommer til å finnes tapas, pintxos, sangria, frozen cocktails og mye mer kun et steinkast fra havet. Her får du Middelhavs-assosiasjoner og havbris på en og samme plass.

Les mer om After Beachen i Vilshärad HER

Eventyr ved stranden – Kitesurfing, SUP eller Fatbike

Uansett om du er en innbitt kitesurfer eller en nysgjerrig nybegynner så er Ugglarp plassen for deg. På Hallands vestkyst, mellom kystbyene Halmstad og Falkenberg, finner du både store bølger og rolig vann.

Når vinden har løyet er forholdene perfekt for SUP på elven Suseån. For sykkelentusiaster tilbyr også Villa Surf Garden Fatbike-turer langs den vakre kysten, kun tre timer fra norskegrensa. Lad batteriene i kombinasjon med morsomme aktiviteter ute i naturen.

Les mer om Villa Surf Garden HER

Les også: Sesongens nye hoteller og restauranter i Sverige15 skjulte sommerperler i Sverige

Flere Sverigetips finner du HER

Kommentarer