Det ble torsdag kveld ikke oppnådd enighet i meklingen mellom Parat og NHO Reiseliv. 192 Parat-medlemmer i Gate Gourmet er derfor i streik fra fredag klokken 06.00. Parats forhandlingsleder Grethe Diserud beklager arbeidsgivers manglende forhandlingsvilje.

Diserud sier Parat ikke fant noen grunn til å fortsette meklingen torsdag kveld.

– Det er vanskelig å forstå at NHO Reiseliv ikke har vært villige til å møte oss på noen av våre krav. Vi er i streik fra fredag morgen, noe som vil ramme forsyninger av all flymat ved Gardermoen og Flesland, sier, Parat-forhandleren.

Parats forhandlingssjef, Turid Svendsen, sier meklingsfristen opprinnelig var satt til klokken 24.00, men konstaterer at NHO Reiseliv foretrekker konflikt, fremfor løsninger.

– Våre krav er i all hovedsak sammenfallende med kravene til Fellesforbundet. Det gjelder både kravet om rett til reelle lokale forhandlinger og lønnstillegg for de lavtlønnede i bransjen. I tillegg krever Parat ansvarstillegg for flyplassansatte, sier Svendsen.

Denne streiken vil følge forhandlingssjefen medføre tilnærmet full stopp i cateringleveranser fra Gardermoen og Flesland til blant annet SAS, Norwegian, Widerøe, Thai Airways, Qatar Airways og United Airlines. Leveransene omfatter mat og drikke til konsum og taxfreevarer til salg og konsum.

– Vi vil fortløpende vurdere ytterligere opptrapping i tiden fremover, sier Svendsen.

Hun håper NHO og arbeidsgiverne tar til fornuft.
– NHO ønsker selv at mest mulig av lønnsdannelsen skal skje lokalt, men når arbeidstakerne i dette tilfellet ønsker det samme velger de streik, noe som er helt uforståelig, sier Parats forhandlingssjef.

Kommentarer