Det er fare for streik blant pilotene i Cimber, som opererer en rekke mindre SAS-ruter med CRJ900. FPU – Flyvebranchens Personale Union sendte nylig ut et streikvarsel for 110 piloter i selskapet. En konflikt vil påvirke SAS sine regionale ruter i Skandinavia, Baltikum og Nord-Europa.

Cimber står for SAS sin produksjon på korte og mindre regionale flyruter med en flåte bestående av Bombardier CRJ900 (arkivfoto: ©otoerres)

Pilotene i det tidligere SAS-eide danske flyselskapet Cimber truer med streik, dersom man ikke får en ny arbeidstidsavtale, melder danske check-in.dk.

Fagforeningen FPU – Flyvebranchens Personale Union sendte sist uke ut et streikevarsel som omfattet 110 piloter i Cimber. Det betyr at det kan bli streik iløpet av et par uker – dersom man ikke blir enige.

Pilotene opererer 11 CRJ900 regionaljets på på en rekke SAS-ruter fra hovedbasen i København til destinasjoner i Skandinavia, Baltikum og Nord-Europa.

Da irske CitiJet kjøpte Cimber fra SAS i januar 2017 ble det samtidig inngått en seksårig avtale om drift av 22 fly med besetning i en såkalt “wetlease”.

Les også: SAS selger Cimber og 11 CRJ 900 fly til City Jet- SAS krever nesten 50 millioner av dansk fagforening- SAS ingår avtal med Cityjet om wet lease och försäljning av Blue1- SAS kan outsource kort og mellomdistanseflåten- SAS med ultimatum: — Still på jobb, eller få sparken “

- Utestengte SAS-ansatte får komme tilbake på jobb- SAS- ansatte protesterer mot “tvangsoverflytting” til Cimber- SAS kjøper Cimber AS- Mistet SAS-avtale — Slutt for Cimber AS

Flere nyheter om flystreiker finner du HER

kilder: check-in.dk, peter fox, flyprat.no 

Kommentarer