Bakkeansatte på Alicante-Elche Airport truer med flere streikeaksjoner mot Ryanair den kommende uken. Årsaken skal være jobbusikkerhet og uenighet om lønn og uniformskostnader.

Onsdag den 22. februar vil 80 terminalansatte hos Lesma Aviation, som har kontrakt med Ryanair, legge ned arbeidet i to og en halv time. Aksjonen vil ramme de sju første morgenavgangene til Ryanair, noe som igjen vil berøre rundt 1000 passasjerer, melder Informacion.

Årsaken til konflikten skal være uenighet om lønn og uniformskostnader. De ansatte i Lesma Aviation, som jobber i terminalen,  må selv betale den påkrevde arbeidsuniformen. Det mener de er helt urimelig, ikke minst fordi mange av dem knapt tjener 300 euro i måneden. De hevder også at mange har store problemer med å få utbetalt riktig lønn og opplever at de på få måneder har fått inntil 400 euro for lite utbetalt. skriver Spaniaavisen.

Det er også  har varslet streik blant personalet som står for Ryanairs  bagasjehåndtering, koordinering og bakkeoperasjoner på Alicante-Elche Airport  onsdag. Streiken kan bli utvidet til lørdag 25. og tirsdag 28. februar, dersom man ikke finner en løsning på problemene.

Flere nyheter om flystreiker finner du HER – Les flere nyheter om Alicante-Elche Airport HER

Kommentarer