Naturskjønne Mallorca har over 300 strender spredt rundt på øya. Her er fem strender du kan se frem til som en del av ditt neste besøk på middelhavsøya. 

Cala Boquer - Strand - Mallorca
Naturskjønne og uberørte Cala Boquer ligger 2.7 kilometer fra Port de Pollença på det nordlige Mallorca. Stranden kan kun besøkes til fots (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Mallorcas varme klima, varierte natur og 500 kilometer kystlinje gjør øya populær til for eksempel strandferie. Øya har ikke mindre enn 300 strender, hver med ulike omgivelser og egenskaper. Enten du er ute etter hvite sandstrender med rolig vann, naturlige strender i øde bukter eller strender for vannsport, finner du det her.

Her er fem strender som du kan gjøre til en del av reiseruten på neste Mallorca-tur:

Es Trenc – en uberørt naturlig strand med hvit sand

Med sin fine hvite sand og krystallklare vann i turkise og asurblå farger er den to kilometer lange Es Trenc gjentatte ganger blitt omtalt som en av Europas beste strender. Stranden er omgitt av sanddyner, busker og trær og ligger i det 1492 hektar store naturreservatet Salobrar de Campos. Området har også et rikt dyreliv med blant annet 171 forskjellige fuglearter.

Es Trench - Naturiststrand - Nudister - Mallorca
Es Trench ligger på sydkysten av Mallorca og regnes for å være ferieøyas mest “frivole” strand (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Playa de Muro – Mallorcas lengste strand

Playa de Muro er Mallorcas lengste strand og ligger i Alcudia-bukten omtrent fem kilometer fra havnen i Puerto de Alcudia. Stranden er seks kilometer lang og har myk sand og grunt vann. Stranden er delt inn i fire forskjellige deler, hvorav de tre første har blått flagg – for å vise at stranden har høy renslighet, god vannkvalitet og høy sikkerhet.

Den første delen av stranden heter Playa de Muro. Her er det mange forskjellige hoteller, samt et stort utvalg av butikker og restauranter.

Den påfølgende delen av stranden er noe roligere enn Playa de Muro, men har de samme fasilitetene.

Playa de Muro - Strand - Alcudia - Mallorca
Playa de Muro ligger i Alcudiabukten og er Mallorca`s lengste strand (Foto credit: Ayuntamiento Alcudia)

Den tredje delen av stranden, Sa Comu, er halvannen kilometer lang og er en del av naturreservatet S’Albufera. Her er det mye roligere, og stranden er omgitt av sanddyner, furutrær og enebærbusker. Den fjerde og siste delen av stranden heter Es Cappellans og ligger ved feriestedet Can Picafort.

Cala Bóquer – en naturskjønn strand som bare kan besøkes til fots

Den uberørte stranden i Cala Bóquer er vakkert omgitt av klipper og planter ca. 2,7 kilometer fra Port de Pollença nord på Mallorca. Stranden er kun tilgjengelig til fots, men turen gjennom den vakre middelhavsnaturen er verdt det. Stranden ligger også nær Cap Formentor, som er Mallorcas nordligste punkt, og den lille byen Cala Tuent, som har en nærliggende strand med samme navn.

Sa Calobra -Torrent de Pareis - Strand - Mallorca
Sa Calobra ligger ved Torrent de Pareisbukten på nordkysten og regnes for å være Mallorcas peneste strand (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Sa Calobra – Mallorcas vakreste strand

Sa Calobra anses av mange å være Mallorcas vakreste strand. På slutten av en 12 kilometer lang og svingete vei finner du Sa Calobra, og etter ytterligere 200 meters spasertur gjennom en underjordisk tunnel kommer du til den fine bukten Torrent de Pareis. Her har vannkreftene skapt en bratt dal med imponerende vertikale fjellvegger som er over 200 meter høye.

Cala Pi – lokalbefolkningenes favoritt

Cala Pi ligger omtrent 17 kilometer fra Llucmajor sør på Sør-Mallorca, og stranden er oppkalt etter furutrærne i området. En ganske bratt trapp fører ned til den 45 meter lange og 140 meter brede stranden. Stranden er barnevennlig med fin hvit sand og grunt vann. Her er det også gode muligheter for snorkling og dykking. Ved siden av Cala Pi ligger en liten strandbar som selger et bredt utvalg av forfriskninger.

Cala Pi - Strand - Llucmajor - Mallorca
Cala Pi er lokalbefolkningens favoritt på det sydlige Mallorca (Foto credit: Ayuntamiento Llucmajor)

App for koronasikre strandopplevelser

Appen «Playas Seguras» («trygge strender») er laget for at innbyggere og besøkende på Mallorca enkelt kan få informasjon om tilgjengelighet på strendene i Palma og en oversikt over sikkerhetstiltak, kapasitet, badeflagg og vannkvalitet.

Les mer om appen HER

Flere artikler om Mallorca finner du HER

Les mer om Mallorca HER

Kommentarer