logo-white

Suksessfull dugnadshelg på Færøyene

100 frivillige fra 25 forskjellige land deltok under dugnadshelg for å sikre en bærekraftig fremtid på den vulkanske øygruppen ute i Atlanterhavet. Færøyene håper pilotprosjektet inspirerer andre populære reisemål.

Dugnadsgjengen i aksjon (Bildekilde: Visit Faroe Islands/L Frederiksen)

100 frivillige fra blant annet Australia, Kina, USA og Storbritannia brettet opp ermene i helgen for å hjelpe den færøyske lokalbefolkningen med å ta vare på øygruppens sarte natur.

Les også: Færøyene stenger for turister for å holde dugnadshelg (februar 2019)

Under dugnadshelgen ble ti av de mest populære turiststedene stengt slik at dugnadsmannskapet kunne legge til rette for en bærekraftig fremtid på de vulkanske øyene.

På Gjaargardur ved Gjogv (Bildekilde: Visit Faroe Islands)

Færøyene mottok over 3500 søknader i løpet av fire dager fra utenlandske frivillige til dugnadshelgen, men det var kun 100 plasser. Lagmann Aksel V. Johannesen tok i mot de frivillige med åpne armer.

– Vi føler oss beæret og privilegerte over at så mange mennesker fra hele verden har ønsket å bruke sin personlige tid til å delta i dette viktige prosjektet. Vi har et stort ansvar for samfunnet vårt og den vakre naturen som omgir oss. Vi tar gledelig i mot folk fra hele verden som ønsker å oppleve Færøyene, men samtidig må vi sørge for å bevare og beskytte det vi har for å sikre en bærekraftig fremtid”.

Les mere om prosjektet HER

Merking ved Gåsadalur på Vagoy ikke langt fra Vagar Floghavn (Bildekilde: Visit Faroe Islands/L Frederiksen)

De færøyske kommunene, turistsentrene og lokalbefolkningen har bidratt med å identifisere områder som trenger en ekstra kjærlig hånd.

Oppgavene var av ulik karakter og det ble blant annet laget veiskilt, stier og utsiktspunkter i populære turistområder for å bevare naturen og beskytte fuglelivreservatene.

Trappen ved Gjaargardur i Gjogv (Bildekilde: Visit Faroe Islands)

Jenn Nelson var en av de 100 frivillige som reiste langt for å delta.

– Da jeg så at Færøyene etterlyste frivillige, tenkte jeg at dette var en unik mulighet til å samarbeide med folk fra hele verden og ta vare på Færøyenes vakre natur. Jeg likte også ideen om å tilbringe tid med lokalbefolkningen fremfor å feriere som en alminnelig turist, sier Jenn Nelson fra New York.

Dugnadsgjengen på Nolsoy (Bildekilde: Visit Faroe Islands/L Frederiksen)

Hvert år får Færøyene besøk av omkring 110 000 turister som ønsker å oppleve øygruppens dramatiske landskap, rike fugleliv, den vennlige lokalbefolkningen og deres 80 000 sauer.

Færøyene ønsker fortsatt besøkende velkommen, men de siste par år har et økende antall turister til visse populære naturområder begynt å sette spor.

Internasjonal dugnad (Bildekilde: Visit Faroe Islands)

– Det har vært fantastisk å se så mange mennesker fra hele verden arbeide tett sammen med lokalbefolkningen for å hjelpe til med ulike dugnadsprosjekter. I løpet av bare to dager har de hatt stor betydning på noen av våre mest populære turistområder. Dette bidrar til å hjelpe oss til å forberede oss på alle besøkende i 2019. En stor takk til alle involverte og de mange tusen som har søkt om å delta, sier Guðrið Højgaard, direktør hos VisitFærøyene.

Lørdag kveld nøt de frivillige og lokalbefolkningen et festmåltid sammen. Deltakerne smakte lokal øl, hørte på Færøysk DJ-musikk og deltok i tradisjonell folkedans ledsaget av ballader som ble sunget av danserne.

Gjestebud på Skarvanes som ligger på (Bildekilde: Visit Faroe Islands)

Færøyene håper at dugnadsprosjektet vil inspirere andre land til å etablere dugnader og oppfordre turister til å hjelpe til med å løse problemene reisemålene står overfor.

Etter et vellykket pilotprosjekt planlegger Færøyene enda en dugnadshelg i april 2020 — endelige datoer er ikke bekreftet.

Flere nyheter om Færøyene finner du HER

Dugnadsgjengen i Gjogv (Bildekilde: Visit Faroe Islands/ Kirstin Vang)
(Bildekilde: Visit Faroe Islands)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Kilde:/skjermdump: Flightradar24.com)

Avinor: Forsiktig åpning av luftrommet over Sør-Norge

(foto: ©otoerres)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo torsdag 25. april 2024

(Foto: Ivan Sardi)

Økende interesse for sykkellandet Kroatia

Sykehusskip: Håndterapeut Yieddy Ferreira jobber med mobilitet sammen med en pasient (Foto: Tirsa Tapia Zamora)

Nytt sykehusskip for gratis kirurgi og opplæring i Afrika sør for Sahara

Fra mellomoppgjøret i 2023 (Foto: HK/LO)

Fare for streik i norske taxfree-butikker